Davutoğlu: Ne olur beni Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle muhatap etmeyin!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi İzmir’deki programının ikinci gününde Ödemiş'te halka seslendi. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdiği konuşmasında, "Allah bizi 1 Kasım'dan sonra koalisyona muhtaç etmesin" dedi.

Yayınlanma: 24.10.2015 - 15:20
Abone Ol google-news



Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'in Ödemiş ilçesinde miting düzenledi. Konuşmasında halktan tek başına iktidar isteyen Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi 'koalisyon hükümeti kurmamakla' eleştirdi.

Alandaki kalabalığa hitap eden Davutoğlu, "1 Kasım’da siz bize 'tek başına' deyin biz de 2 Kasım sabahı, sabah namazı ile birlikte iş başına geçeceğiz. Bir dakika, bir saniye dahi bu memleketi hükümetsiz, yönetimsiz bırakmayacağız." dedi.

Davutoğlu, şunları söyledi: "Öyle bir gayret sarf edeceğiz ki bir daha bu memleket değil namerde merde dahi mecbur olmayacak. Allah bizi kimseye muhtaç etmesin. Allah bizi 1 Kasım'dan sonra koalisyona da muhtaç etmesin. Oylarınızı öyle sağlam verin ki, mührünüzü öyle sağlam basın, komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa öylesine aşkla götürün ki ne olur beni bir daha Kılıçdaroğlu ile Bahçeli ile muhatap etmeyin, ne olur etmeyin!"

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Kemal bey maalesef bırakın hükümet kurmak gibi ciddi biri işi terör belasıyla biz uğraşırken baş başa konuştuğumuz konuları sır olarak saklamayacak kadar ciddiyetsizlik gösterdi. Bizi onlara muhtaç etmeyin. Bahçeli'den bir daha bizi gönderip, 'hayır' cevabı almamıza sebep olmayın Allah aşkına..." dedi.

Türkiye için siyaset yaptığını söyleyen her partinin Türkiye için çalışması gerektiğini aktaran Davutoğlu, "Bu ülkeye yönelik tehditler karşısında milli bir duruş göstermesi gerekir herkesin. Türkiye'yi namerde muhtaç etmemesi için dik durması gerekir. En çok terörün hortladığı böyle zamanlarda terörle mücadelede yan yana durmamız gerekmez mi? 7 Haziran'dan beri muhalefetin ne yaptığına bir bakın. Gerçek yüzlerini bir kez daha gördük. Millet 'uzlaşın beraber hükümet kurun' dedi; bunlar milletin verdiği görevden kaçtılar. Millet bizi açık ara birinci parti yaptı, CHP milletin bize verdiği bu görevi bizden almaya kalkıştı, blok siyaseti dedi. Baktık bir de AK Parti hükümette olmasın diye sayın Bahçeli'ye, sayın Kılıçdaroğlu başbakanlık teklif etti Allah aşkına başbakanlık birbirine ikram edilecek bir şey mi? Başbakanlığı millet verir. Sayın Bahçeli 'hayır' dedi. Zaten şimdiye kadar sayın Bahçeli'nin yiğit Ege insanı, yiğit İzmir insanı, vatanperver kardeşlerim, şu ana kadar Bahçeli'nin herhangi millet yararına bir şeye 'evet' dediğini gördünüz mü? Hep hayır diyor. Gittik konuştuk kendisiyle. Sayın Bahçeli gel memleket hükümetsiz kalmasın beraber hükümet kuralım, 'hayır' dedi. Gel seçime madem gidelim birlikte seçim hükümeti kuralım 'hayır' dedi. Biz seçime gidelim sen bize destek ver azınlık hükümeti kuralım 'hayır' dedi. Peki mecliste erken seçim kararı alalım 'hayır' dedi. Korkuyor, korkuyor bunlar, sorumluluk almaktan korkarlar. Bunlar mertçe meydana çıkmaktan korkarlar. Anayasa hükümeti anayasal zorunluluk olarak seçim hükümeti kuralım dedik 'hayır'. Bu arada biz yiğit Mehmehçiklerimizle, polislerimizle dağda, bayırda, ovada Türkiye'nin her yerinde terörle mücadele ederken, sayın Bahçeli kenara çekildi, 'ben sizinle birlikte hükümette yer alıp bunlarla mücadele etmem, sadece eleştiririm' dedi. Onların görevi eleştirmek, bizim görevimiz yiğitçe teröristle vatan düşmanlarıyla mücadele etmek. Onların görevi, sağda solda beklemek. İşte dün Gaziantep'te yiğit bir askerimizin, şehidimizin evindeydim. Ondan önce Trabzon'da. Allah aşkına sayın Bahçeli'nin herhangi bir şehidimizin acısıyla böyle yüreğinin yanıp da teröre karşı mücadelede destek verdiğini gördünüz mü? Köşesinde oturur, sonra bizi tehdit etmeye kalkar, 'ne görüştüğümüzü açıklayacağım' diye. Biz hiçbir şeyden, hiçbir tehditten, şantajdan korkmadık, korkmayacağız. Çünkü biz Allah'a güvenmişiz, millete sırtımızı vermişiz. Ne terör örgütlerine sırtını verenler gibi ne de terör örgütlerine karşı gelin mücadele edelim birlikte dediğimizde kaçanlar gibi meydanları bırakmadık." dedi.

Davutoğlu, miting sonunda sahneden selfie çubuğu ile fotoğraf çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler