Davutoğlu: ‘Süreç bekamız için şart’

Davutoğlu, çözüm sürecinin sabotajlara karşın sürdürüleceğini söyledi...

Yayınlanma: 02.11.2014 - 21:21
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamu düzeni ile çözüm süreci arasında ikilem oluşturmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğini belirterek, ne kamu düzeni ne de çözüm sürecinin akamete uğratılacağını söyledi. Davutoğlu, “Çözüm süreci ülkenin bekaası için kaçınılmazdır” dedi. Bundan sonra yeni tuzaklar kurulacağını, tehdit ve şantajlar yapılacağını belirten Davutoğlu, “Onlara tuzak, bize vizyon yakışır”diye konuştu.

Davutoğlu, partisinin Afyon kampının kapanış konuşmasında özetle şu görüşleri dile getirdi:

Bekamız için kaçınılmaz: Çözüm süreci kim sabote etmek isterse istesin kararlılıkla sürdürülecektir. Ülkemizin bekası açısından kaçınılmazdır. Demokratikleşme ve özgürlük alanlarının genişletilmesiyle desteklenmeye devam edecektir. Kararlılıkla sürdürülürken kamu düzeni konusunda herhangi bir ihmale fırsat verilmeyecektir. Kamu düzeni ile çözüm süreci arasında ikilem oluşturmak isteyenlere fırsat verilmeyecek, eylemler bahane edilerek ne kamu düzeninden taviz verilecek ne de kamu düzeni provoke edilerek çözüm süreci akamete uğratılabilir. Ortak akıl, bize bu ülkenin her bir ferdini aidiyet bağıyla balanmasının temel bir zaruret olduğunu gösteriyor. Bu bağın zayıf olduğu Suriye ve Irak’ta neler olduğunu görüyoruz. AK Parti bu aidiyetin adresidir.

Muhalefet türbülansa giriyor: Bir AK Parti kongresine bakın bir de yaptığı yanlış tercihlerle türbülansa giren siyasi partilere bakın. CHP’nin olağanüstü kongresi, her türlü hakaretin ithamın egemen olduğu bir anlayış. Onlar da istişare toplantısı yapıyor. Ama bizim toplantımızda her kesim temsil ediliyor. Diğer partiler biraraya geldiklerinde ülkemizin sadece bir kesimine hitap ediyor. HDP’nin en barışçı dünkü açıklamasına bakın Türkiye’nin tamamını kuşatmayı bırakın Kürt vatandaşlarına dahi hitap etmez, sadece belli bölgeye hitap etmeye çalışır. MHP de aynı şekilde. AKP’de kimse kendini dışlanmış, ötekileşmiş hissetmez. AKP var oldukça, bu emaneti taşıdıkça da hangi şekilde olursa olsun hiçbir vesayetçi paralel yapılanmaya da izin verilmeyecektir.

Tuzağın piyonları: Çevremizdeki ateş çemberinden ülkemizi azade kılmak için, ülkemize sirayet etmemesi için her türlü tedbiri alacağız. Bir sığınak ve dost bir liman olmaya da devam edeceğiz. Başka partiler şuna buna sahip çıkalım, diğerleri önemli değil diyor. Suriye’deki etnik ayrışımı Türkiye’ye de yansıtmaya çalışıyorlar. Bunların hepsi gayri insani ve gayri millidir. Türkiye hiçbir dönemde hiçbir terör ve şiddet grubunu desteklememiştir, desteklemeyecektir. Bunun kampanyasını yapanlara içerden yardım edenler de Türkiye’ye karşı kurulan tuzağın piyonlarıdır.

Ankara kriterlerine devam: Türkiye, başta AB perspektifi olmak üzere dünyayla bütünleşme çabalarını sürdürecektr. Yabancı düşmanlığına karşı ‘Avrupa bütün dinlerin ve milletlerin ortak kıtasıdır’ demeye, Ankara kriterlerini uygulamaya kararlılıkla devam edecektir.

Seçim ekonomisi olmayacak: Orta ve uzun gelecekte iktidarımızın alternatifi yoktur. Şu seçimi atlatalım da sonra bakalım diyemeyiz, o seçimi atlattıktan sonra da biz olacağız. Bizim iktidarlarımızdan önce popülist politikalar ekonomimize kaybettirdi, biz seçim ekonomisi uygulamadık. Yatırım çevrelerine sesleniyoruz. Biz önümüzdeki 10 yılı planlayarak adım atıyoruz, kimsenin Türkiye’nin ekonomik istikrarından şüphe etmesin.

Yeni Türkiye vaatleri: Bizden önce milletin geleceğe bakışı karamsarlaşmıştı. Vatandaşın ülkenin siyasetine, düzenine, yargısına güveni kalmamıştı. Başbakanlık önünde hesap makinaları kırılıyordu, sokaklar perişandı. ‘Yeni Türkiye’den ne kastediyorsun’ diyenlere cevabımız şudur. Eski Türkiye’nin alternatifini teklif ediyoruz. Demokrasisi güçlü, ekonomisi kalkınmış, özgürlüklerin teminat altına alındığı bir Türkiye vaat ediyoruz. 12 yılda önümüze büyük engeller şantajlar, tehditler, provokasyonlar çıkarıldı. Ama biz yolumuza devam ettik büyük adımlar attık. Önümüzdeki 8 yıl içinde AKP’nin temel vizyonu, bu yapının yeni anayasayla tanzim edilmesidir. Hiçbir vesayetçi yapının tehdit odağı haline gelmeyeceği bir demokrasi, insanlık onurunun baştacı edildiği yeni bir siyasal düzen teklif ediyoruz.

Onlara tuzak bize vizyon yakışır: Önümüze yine engeller çıkaracaklar, tehdit ve provokasyonlara devam edecekler, yine tuzaklar kuracaklar. Onlar da bilsin ki bu tuzaklar karşısında vizyonlar üretecek, vakur şekilde siyasi yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Tuzak onlara vizyon bize, hakaret ve tahkir onlara edep bize, kriz çıkarmak onlara deva bulmak bize, çatışma çıkarmak onlara çözüm bulmak bize yakışır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler