Davutoğlu: Tedbirlerimizi alacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa mitinginde konuştu. "Huzurumuzu, kardeşliğimizi bozanlara inat, Türkiye'nin geleceğini haykırmak için bir araya geldik" diyen Davutoğlu, "Biz teröristleri sevindiremeyeceğiz. Keşke diğer partiler de meydanlarda çalışmalarını sürdürselerdi. Seçime kadar gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. hem acımızı yaşayacağız, hem tedbirlerimizi alacağız." dedi.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 16:16
Abone Ol google-news

Ankara'daki terör katliamına ilişkin de konuşan Davutoğlu, "Ankara'da hayatını kaybedenler hepsi bizim kardeşimizdir. Katliama uğrayanlara şu ya da bu partiden diye bakmadık. Terörü lanetleyemeyenler devleti lanetleme seansına başladılar. 2 canlı bomba ile ilgili somut bilgilere ulaştık. Olay  boyutları ile aydınlanıncaya kadar çalışılacak. Ciddiyetle araştırmaların sonucu milletimize ileteceğiz. Buradan siyasi parti liderlerine sesleniyorum. Bugün teröre karşı herkesin kararlı ve birlik içinde hareket etmesi günüdür. Elinde delili olan varsa delilini ortaya koysun asla spekülasyon yapılmasın." dedi.

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

7 Haziran'dan sonra terör odakları harekete geçti. Millet gerekirse bağrına taş basar ama çıktığı yoldan geri dönmez. Bu olaylarla seçim sonuçlarını etkilemeye çalışıyorlar.

"ACIMIZ DERİN, GÖNÜLLERİMİZ YARALI"

Terör cumartesi günü Ankara'da 99 insanımızın canına kıydı. Acımız derin, gönüllerimiz yaralı, kaybımız büyük. Birçok yaralımız hala hastanelerde. Buradan haykırıyorum. Taziye şu ya da bu partinin değil hepimizin taziyesidir, hepimizin acısıdır. Kimse kandan siyaset devşirmeye kalkışmasın.

"TERÖR TERÖRDÜR, İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ"

Kim menfaat için insanın hayatı ile oynuyorsa biz onu lanetliyoruz. Her terör odağını lanetliyoruz. Alfabenin hangi harfini kullanıyor olurlarsa olsunlar terör odaklarını lanetliyoruz. Terörün tam karşısında bütün renklerimizle birbirimize kenetleniyoruz. Biz kim terör yapıyorsa karşı durduk. Terör terördür iyisi kötüsü olmaz. Kim tersini söylüyorsa bu teröre destek vermektir. Biz hepsine birlikte karşı çıkıyoruz. Terör odaklarını topluca lanetliyoruz.

Son yıllarda dünyanın birçok yerinde her yerde terör olaylarının yaşandığını gördük. Terör Türkiye'nin değil dünyanın derdi haline gelmiş durumda. Bugün işine geldiğinde terörü görmezden gelen hatta destek veren yönetimler var."Katil devlet" diyenlere bu millet cevabını verir. DEAŞ ne kadar alçaksa PKK ve bağlantıları da katildir.

"TERÖRÜ LANETLEYEMEYENLER DEVLETİ LANETLEME SEANSINA BAŞLADILAR"

3 gün milli yas ilan ettik. Ankara'da hayatını kaybedenler hepsi bizim kardeşimizdir. Katliama uğrayanlara şu ya da bu partiden diye bakmadık. Terörü lanetleyemeyenler devleti lanetleme seansına başladılar. Bir siyasi parti lideri adeta kargaşa çıkartmak maksadı ile kışkırtıcı açıklamalar yaptı.

"ELİNDE DELİLİ OLAN ORTAYA KOYSUN"

2 canlı bomba ile ilgili somut bilgilere ulaştık. Olay boyutları ile aydınlanıncaya kadar çalışılacak. Ciddiyetle araştırmaların sonucu milletimize ileteceğiz. Buradan siyasi parti liderlerine sesleniyorum. Bugün teröre karşı herkesin kararlı ve birlik içinde hareket etmesi günüdür. Gün kardeşlik, barış, demokrasi günüdür. Partilerin insanlarımızın can güvenliği, insanlığımızın birliği ve kardeşliği konusunda hassasiyet göstermesi günüdür. Elinde delili olan varsa delilini ortaya koysun asla spekülasyon yapılmasın. Ortak deklarasyon yapalım dedik, gelmediler. Çağrı yapıyorum. Hep beraber birlik ve beraberlik konusunda ortak dille konuşalım, terörü mahkum edelim. Terörün hedefi birliğimiz, dirliğimiz, dostluğumuzdur, milletimizdir, Türkiye'dir.

"KİMSE YÖNETİM BOŞLUĞU BEKLEMESİN"

Kimse bizden en ufak yönetim boşluğu beklemesin.Geçici hükümetimizin yerine güçlü bir hükümet kuracağız. Türkiye'nin tamamına hitap eden tek parti Ak Parti. Terörü durduracak cesareti olan tek parti AK Parti. Bu hükümette tüm partilerin olması gerekirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler