Demirkol'un yargılanmasına devam edildi

Eski sevgilisi oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'un, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bozma kararı çerçevesinde yeniden başlayan yargılama çerçevesinde Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma yapıldı.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol'un, oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı ve Yargıtayın bozma kararı çerçevesinde yeniden başlayan davaya, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşma, bozma kararı gereği dün İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nda muayene edilen Gamze Özçelik hakkında verilecek raporun beklenmesi için ekim ayına ertelendi.

Eski sevgilisi oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'un, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin bozma kararı çerçevesinde yeniden başlayan yargılama çerçevesinde Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma yapıldı.

Duruşmaya, tutuksuz sanık Gökhan Demirkol, avukatları Ömer Yeşilyurt ve Rıdvan Yıldız ile katıldı. Duruşmaya katılmayan Gamze Özçelik'i avukatı Makbule Tanış temsil etti. Kısa süren duruşmada, bozma kararı gereği İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan beklenen Gamze Özçelik'in ruh sağlığına ilişkin raporun gelmediği bildirildi.

 

Özçelik'in avukatından yayın yasağı talebi

Duruşmada, Gamze Özçelik'in avukatı Makbule Tanış, mahkeme heyetine, davayla ilgili yayın yasağı talebine yönelik kararını sordu. Tanış, yayın yasağı talebini yineledi.
Taleplerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, yayın yasağı talebi konusunda görüş belirtmezken, duruşmayı, Gamze Özçelik hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulunca verilecek raporun beklenmesi için ekim ayına erteledi.

Duruşmanın ardından Gökhan Demirkol ve avukat Rıdvan Yıldız ile adliyeden ayrılan avukat Ömer Yeşilyurt, dava konusu dosyanın tamamının Adli Tıp Genel Kurulunda bulunduğunu hatırlatarak, duruşmadaki dosyanın gölge dosya olduğunu söyledi.

Yayın yasağı konulmasına ilişkin talebin kendilerinden gelmediğini vurgulayan Yeşilyurt, ''(Gamze Özçelik'in) Böyle bir talebi varmış. Mahkeme henüz bu konuda bir karar vermedi'' dedi.

Sanık Gökhan Demirkol da yayın yasağı talebine yönelik soru üzerine, bu sorunun Gamze Özçelik ve avukatlarına sorulması gerektiğini dile getirdi.

Avukat Makbule Tanış, yayın yasağı talebine yönelik, davaya ilişkin magazin içerikli haberler yapıldığını ve mağdur olan müvekkili Gamze Özçelik'in bu tür haberlerle yeniden mağdur edildiğini savundu. Tanış, ''Müvekkilimin mağdur edilmemesi için yayın yasağı konulması talebinde bulunduk'' diye konuştu.

Yargıtay 5. Ceza Dairesinin bozma ilamı doğrultusunda görüş ve rapor hazırlanması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderilen dava dosyası kapsamında Gamze Özçelik, dün muayene edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler