Deniz kabukları için müze açıldı

Türkiye'de ilk defa dünyanın çeşitli yerlerinden toplanan deniz kabukları için bir müze kuruldu. ABD'de spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu ölen üniversite öğrencisi Can Geyran'ın babası, oğlunun adını yaşatmak amacıyla Kartal'da ''Deniz Kabukları Merkezi''ni açtı. Kartal Dragos'taki merkez, salı, çarşamba ve pazar günleri 11.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 10:06
Abone Ol google-news

ABD'de Virginia Tech Üniversitesi Ekonomi Bölümü 3. sınıfta okuduğu sırada, 2007 Ekim ayında spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu 21 yaşında hayatını kaybeden Can Geyran'ın babası Kemal Geyran, Kartal Dragos'ta ''Can Geyran Deniz Kabukları Merkezi'' kurdu.

Kemal Geyran, açtığı deniz kabukları merkeziyle, tek çocuğu Can Geyran'ın adını yaşatmaya çalıştığını belirterek, ''Su altı merakım bana babadan geçti. Ben deniz kabuklarına merak sardım. 35 yıl önce deniz kabuklarını biriktirmeye başladım. Dünyanın her yerinden 1100 adet değişik türlerde kabuk topladım. Oğlum ölünce, onun adını yaşatmak amacıyla bu merkezi açtım'' dedi.

''Can Geyran Deniz Kabukları Merkezi''nin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Geyran, Türkiye ve dünyada koleksiyoncular, araştırmacılar ve bu alanda faaliyet gösteren kuruluşlarla temasa geçerek, değiş-tokuş ve bağış yöntemiyle merkezdeki yayın ve kabuk çeşitliliğini zenginleştirmek istediğini belirtti. Geyran, ziyaretçilerin yararlanabileceği bir kitaplık oluşturmayı, Türkiye'deki deniz kabuklarını tanıtıcı kitap yayımlamayı, merkezin ilköğretim okulları tarafından ziyaret edilmesini sağlayarak doğayı koruma bilincinin küçük yaşta yerleşmesine yardımcı olmayı amaçladığını kaydetti.

Türkiye ve dünyanın değişik denizlerindeki çok farklı türleri kapsayan 300'e yakın deniz kabuğunun sergilendiği merkez, salı, çarşamba ve pazar günleri 11.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler