Denizbank Doğu'da öncü olacak

Denizbank, tarım kredilerinden sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan KOBİ'lere yönelik kredilere ağırlık veriyor. Banka, EIB ile birlikte Türkiye'nin azgelişmiş bölgelerindeki KOBİ'lere 100 milyon Avro sağlayacak.

Yayınlanma: 02.04.2011 - 07:07
Abone Ol google-news

Denizbank, Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları Programı (BAKK) kapsamında Avrupa Yatırım Bankası’ndan (EIB) temin ettiği 50 milyon Avro kaynak ile Türkiye’nin azgelişmiş bölgelerindeki KOBİ’lere 100 milyon Avro kredi kullandıracak. Banka yetkililerinin Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Avrupa Yatırım Fonu (EIF) garantisiyle sağlanan kaynağın, iki yılı ödemesiz, 5 yıl vadeli, sadece yatırım amaçlı değil, işletme finansmanı olarak da kullanılabilecek bir fon olduğunu söyledi.

Ateş, bölgeler arası dengeli kalkınmanın önemine işaret ederek “İki milyon KOBİ’nin 250 bini Doğu’da bulunuyor. Burada yapılacakları öteden beri banka olarak araştırdık. Tarımda nasıl öncülük yaptıysak Doğu’da da öncülük yapacağız. Bu makus talihi yenmek lazım” dedi. Bölgedeki çalışan ve şube sayılarını iki katına çıkarmayı planladıklarını söyleyen Ateş, Türkçeye hâkim olmayan bir müşteri kitlesi varsa bölgedeki şubelerinde Kürtçe konuşulmasında sakınca görmediklerini ve Kürtçe ATM kullanabileceklerini ifade etti.

DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadoğlu da şiddet olaylarından dolayı bankaların kredi vermede zorluk çıkardıklarını dile getirdi. Kadoğlu “DenizBank’ın diğer kredi kuruluşları için örnek teşkil edilmesini diliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler