Deprem vergisini sordu, TRT susturdu!

Van'da meydana gelen depremin ardından TRT Haber'de ekrana çıkan Prof. Dr. Ahmet Ercan, hükümetin zorunlu hale getirilen deprem vergisi ile yıkılan evleri yaptırması gerektiğini söyleyince spiker tarafından susturuldu.

Yayınlanma: 25.10.2011 - 16:29
Abone Ol google-news

Van'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından TRT Haber'e konuk olan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'deki şehirlerin çoğunluğunun 1. derece deprem kırıklarının olduğu bölgelerde kurulduğunu anlattı. Sözü hükümetin zorunlu hale getirdiği deprem vergisine getiren Ercan, yıkılan evlerin hükümet tarafından yaptırılması gerektiğini söyleyince spiker tarafından susturuldu.
 

"Halkın cebinden 5 kuruş çıkmadan yapılması gerekiyor"

"2006-2007 yıllarında çıkarılan deprem yönetmeliği uyarınca halkın cebinden 5 kuruş para çıkmadan bu yapıların yapılması gerekiyor"
diyen Ercan sözlerine şöyle devam etti:
"Çünkü sayın Ecevit döneminde, 1999 Depreminden sonra bir deprem vergisi konmuştu. Bu deprem vergisi sayın Erdoğan döneminde kalıcı hale getirildi. Daha önce geçiciydi. Şu anda Deprem vergisinin kullanım amacı yoksullara ceplerinden para çıkmadan binaları yenilemek, yeniden yapmaktı. Bu güne kadar deprem vergisi olarak toplanan para yaklaşık 50 milyon dolar civarındadır. Bu paranın kentsel dönüşüm için kullanılarak, halkın ölümden kurtarılması tek çaredir."

Reji uyardı, konuk susturuldu

Ahmet Ercan'ın bu sözleri söylediği sırada fonda rejinin TRT Haber spikeri Gülnur Akalın'a sık sık çağrı yaptığı duyuldu. Ercan'ın sözlerini sonlandırması için sık sık araya girmeye çalışan spiker Akalın en sonunda "Sayın Ercan, bizleri aydınlattınız çok teşekkür ediyoruz" diyerek yayını sonlandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler