Devlete 'Ergenekon' mahkûmiyeti

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalara ilişkin açılan davanın tutuklu sanığı Gazeteci Müyesser Yıldız'ın soruşturmada görev alan Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın aleyhine açtığı, tazminat davasından devlet mahkûm oldu. Adalet Bakanlığı, savcıların ödemesi gereken 4 bin liralık tazminatı ödeyecek.

Yayınlanma: 25.10.2011 - 12:50
Abone Ol google-news

İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Müyesser Yıldız ve Adalet Bakanlığı'nı temsilen Hazine Avukatı Hatice Emre katıldı. Duruşmada söz alan avukat Hatice Emre, dava şartları bulunmadığından davanın reddine karar verilmesini isteyerek, "Bu talebimizi kabul etmediğiniz takdirde, dosyanın Yargıtay'a gönderilmesini istiyoruz" dedi.

Davacı Yıldız ise Odatv Davası'ndan dolayı sanık olduğunu ve 8 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu anımsatarak, "Mahkemenize açtığım bu dava, hakkımda açılan ceza davasında birinci delildir. Ayrıca mahkemenizdeki davaya konu olayla ilgili olarak iki gazete aleyhine açtığım davalar da Yargıtay'ca bozulmuştur. Hatta daha önce kendilerinin lehime verdikleri karar bozulmuştur. Bu davada da Yargıtay'ın vereceği karar az çok bellidir. Aleyhime karar verin, okkanın altına gitmenizi istemem, vebalinizi kaldıramam" dedi.
 

Devlet ödeyecek

İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Nesrin Kaya, dava açıldıktan sonra 14 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe giren 6110 sayılı kanunun 12. maddesi gereğince, 2802 sayılı kanunun, 93. maddesine eklenen 93/a maddesi gereğince, şahıs davalılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın yönünden esas hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Değişen kanun gereği, davanın Adalet Bakanlığı yönünden kısmen kabulüne karar veren Hakim Kaya, Adalet Bakanlığı'ndan 4 bin TL manevi tazminatın dava tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte tahsil edilmesini kararlaştırdı.

 

CHP'den Odatv savcısına suç duyurusu

Öte yandan, CHP Grubunun basına kapalı toplantısında konuşan İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Odatv savcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İddianamede kendi ismi de dahil, 2 eski vekil olmak üzere 7 milletvekilinin adının geçtiğini ifade eden Oyan, Meclis kürsüsünde yapılan konuşmaların iddianameye eklendiğini ifade etti.

Meclis faaliyetleri nedeniyle iddianamede milletvekillerinin adının geçtiğini kaydeden Oyan, Odatv'ye yazdığı iki ekonomik analizin de "AKP'yi yıpratmaya yönelik yayınlar" bağlamında iddianameye eklendiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler