Dihaber Muhabiri Erdoğan Alayumat: Gazeteciyim, suçlu değil

Gaziantep'te "şüphe" gerekçesiyle 15 gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklanan Dihaber Muhabiri Erdoğan Alayumat ailesi aracılığı ile mesaj gönderdi.

Yayınlanma: 28.07.2017 - 15:11
Abone Ol google-news

Antep'te "şüphe" gerekçesiyle gözaltına alınarak Hatay'a getirilen ve 15 gün gözaltında kaldıktan sonra dün çıkarıldığı mahkemece "Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal ve Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etme Suçu"ndan tutuklanarak Hatay Cezaevi'ne gönderilen Dihaber Muhabiri Erdoğan Alayumat, ailesiyle görüştü. Sabah saatlerinde Hatay Cezaevi'ne giden anne Türkan Alayumat ile kardeşi Gurbet Alayumat, Alayumat ile görüşme gerçekleştirdi.

Anne Alayumat, "Erdoğan'ın morali yerindeydi. Bu sabah cezaevine getirildiğini söyledi. Erdoğan'ımın tüm arkadaşlarına selamı vardı" dedi.

Alayumat: Ben gazeteciyim, suçlu değil

Kardeşi Gurbet Alayumat da, ağabeyinin durumunun iyi olduğunu vurguladı. Kardeş Alayumat ağabeyinin anlatımları şöyle ifade etti: "Ben gazeteciyim. Suçlu değilim. Başım diktir yaptığım haberlerden kaynaklı beni şu an burada tutuyorlar. İçerde de yazmaya devam edeceğim. Özgür basın ve gazetecilik susturulamaz" Erdoğan Alayumat'ın  tek kişilik hücrede tutulduğu bilgisini de verdi.

‘Ağabeyim onurlu bir şekilde mesleğini yapıyor’

Dihaber'e göre; ağabeyinin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını aktaran kardeş Alayumat, şöyle dedi: "Bana göre adaletin olmadığı bir yerde ağabeyimin tutuklanması normaldi. Ağabeyim yanlış bir şey yapmadı çok sevdiği mesleğinden dolayı tutuklandı. Her zaman ağabeyimin arkasındayım. Onurluca mesleğini yapıyor ve elbette çıktığı zaman mesleğine devam edecektir." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler