DİSK, hükümeti göreve çağırıyor

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 8 aydır grevde bulunan Asil Çelik için Hükümeti görevi çağırdı. Çelebi, "başta Başbakan ve Çalışma Bakanı'nı olmak üzere, bu ülkeyi yönetme iddiasında olan hükümeti ve sorumlu olan herkesi göreve çağırıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 24.08.2009 - 13:15
Abone Ol google-news

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, yaptığı açıklamada, Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Genel Sekreter Selçuk Göktaş 20 Ağustos'tan bu yana, Asil Çelik işyerindeki greve kamuoyunun dikkatini çekmek için açlık grevine gittiklerini hatırlattı.

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın grev sürecinde de birçok girişimde bulunduğunu belirten Çelebi, "Konuyla ilgili olarak bakanlık düzeyinde olsun, valilik ve kaymakamlıklar düzeyinde birçok girişimde bulunduğumuz halde işverenin uzlaşmaz tavrında hiçbir değişiklik olmamıştır. Bu grev sadece Asil Çelik işçilerini değil, başta Orhangazi olmak üzere Gemlik ve Yalova'daki esnaf ve diğer emekçileri de ilgilendirmekte, birçok insan ve aile için ekonomik açıdan da büyük kayıplara yol açmaktadır" dedi.

Asil Çelik'in, karlı olduğu halde özelleştirilen fabrikalardan biri olduğunu belirten Çelebi şöyle dedi: "Özelleştirilmeden önce 500 büyük firma sıralamasında 71. sırada yer alan bu fabrikanın özelleştirilmesi de aynı diğer birçok özelleştirmede olduğu gibi ülke ekonomisi açısından büyük bir kayıp olmuştur. Ayrıca greve çıkıldığı günden bu yana fabrikanın grevde olmasından doğan boşluğu ithal ürünlerle giderilmektedir. Bu durum ülke ekonomi açısından başka bir sıkıntıya yol açmaktadır. 8 aydır onurlu bir yaşam ve insanca yaşamaya yetecek bir ücret için grev yapan Asil Çelik işçileri şimdi de hayatlarını ortaya koyarak direnişlerine devam etmektedir. Bu konuda başta Başbakan ve Çalışma Bakanı'nı olmak üzere, bu ülkeyi yönetme iddiasında olan hükümeti ve sorumlu olan herkesi göreve çağırıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler