Diyanet protokolde yükseliyor

AKP iktidarının uygulamaya koyduğu Bakan Yardımcılığı kadroları için protokol düzenlerinde değişikliklere gidiliyor. Bu kapsamda Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'te değişiklik yapıldı. Buna göre başkent Ankara dışındaki illerde tebrikata giriş sırasında bir numarada milletvekilleri olacak, vekillerin ardından kentin en büyük komutanı, general ve amiraller ile garnizon komutanı gelecek.

Yayınlanma: 02.12.2011 - 09:18
Abone Ol google-news

Değişikliğe göre söz konusu il eğer büyükşehir statüsünde ise üçüncü sıra büyükşehir belediye başkanının olacak. Türkiye’nin yeni gözde makamını dolduran bakan yardımcıları, büyükşehir belediye başkanından sonra gelecek.

41 basamak yükseldi

Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’nın üzerinde birlikte çalıştığı Başkent Protokol Listesi’nin de önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Bu çalışmanın sürprizi de Genelkurmay Başkanı’nın protokoldeki yerini koruması oldu. Kamuoyunda daha önce Genelkurmay Başkanı’nın üçüncü sıradan daha geri sıralara düşürüleceği ana muhalefet partisi lideri ve yüksek yargı kurumu başkanlarının gerisinde yer alacağı tartışılmıştı. Protokol listesinde bakan yardımcıları dışında tek değişiklik Diyanet İşleri Başkanı’nın yerine ilişkin oldu. 51. sırada olan Diyanet İşleri Başkanı 41 basamak birden yükselerek, protokolde bakanlardan hemen sonra yer alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler