Diyetlerde en sık yapılan 5 hata

Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, kilo vermek isteyenlerin yaptıkları büyük hatalara dikkat çekti ve zayıflamanın öncelikle karar vermekten geçtiğinin altını çizdi.

Yayınlanma: 05.02.2019 - 22:40
Abone Ol google-news

İşte kilo vermeye çalışanların en sık yaptığı 5 hata:

HATA 1: Alınan kalori miktarını birden azaltarak şok diyetler uygulamak
Kilo vermek için aç kalmayı bile göze alırız, ne kadar aç kalırsak o kadar hızlı kilo verebileceğimizi düşünürüz. Şok diyetleri uygulamaya başlayan kişiler ilk günlerde birkaç kilo verebilirler. Daha sonrasında ise bireyin aç kalmasına rağmen kilo verememesinin nedeni, bireyin hem enerjisinin düşmesi hem de metabolizma hızının yavaşlamasından kaynaklanmaktadır.

HATA 2: Karbonhidrat içeren besinleri tüketmemek
Karbonhidrat tüketimi, hem vücuda enerji vermesi açısından hem de vücudun yapı taşı olan proteinlerin kullanılmasında oldukça etkilidir. Bu yüzden karbonhidrat içeren besinler tüketilmeli fakat miktarına dikat edilmelidir.

HATA 3: Ara öğünleri atlamak
Ara öğünlerin asıl amacı insanların 2 ana öğün arasında düşen kan şekeri seviyesi sonucunda ortaya çıkacak olan el ayak titremesi, sinir bozukluğu ve bir sonraki öğüne çok yüklenme isteğini ortadan kaldırmaktır. Ara öğünler bireylerin metabolizmalarının hızlanmasını sağlayacağından zayıflamalarına yardımcı olacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler