'Doğru haber gururumuz'

CHP lideri, Silivri ziyareti sonrası “Hükümetin yanlışlarını gazeteciler haber yapacaklarsa bundan üzüntü değil gurur duymamız gerekir” dedi.

Yayınlanma: 13.12.2015 - 14:05
Abone Ol google-news

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün öğlen saat 13.00’te Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara Milletvekili Levent Gök ve İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile birlikte Silivri Cezaevi’ne geldi. Burada Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu daha sonra Umut Nöbeti’ni tutan Güldal Mumcu ve gazeteci Baki Özilhan’ın yanına uğrayarak kısa bir süre görüştü. Burada partililerle birlikte fotoğraf çektirdikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu, Dündar ve Gül ile görüşmek üzere cezaevine girdi. Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü dün ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat cezaevinde kalan CHP lideri görüşme sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Moralleri yerinde

İki gazetecinin de moralinin yerinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Aslında içerideler mi, dışarıdalar mı emin olun çok büyük bir farkı da yok bu işin. Türkiye bir yarı açık cezaevine dönüştürüldü. İnsan hakları ihlal ediliyor. Demokrasi askıya alınmış gibi bir hava var” dedi. Tutuklamaların bir demokrasi ayıbı olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Üzüntü duyuyorum

“Daha önce bu tutuklamanın bir demokrasi ayıbı olduğunu defalarca dile getirmiştim. Aynı açıklamayı Silivri Cezaevi önünde yapmaktan gerçekten de üzüntü duyuyorum. Demokrasiye ihtiyacımız var, özgürlüklere ihtiyacımız var. Haber yaptı diye gazetecilerin tutuklanması, gözaltına alınması, hapse atılması asla ve asla doğru değildir. Kabul edilemez.”

Türkiye’nin tutuklu gazeteci ayıbından kurtarmak gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu “Grup toplantısında Sayın Başbakan’a açık bir çağrı yaptım. Gazeteci arkadaşlar tutuklanmasın, tutuksuz yargılansınlar. Arzu ediyorsanız ki bu talep Sayın Davutoğlu tarafından dile getirildi. O zaman bir kanun teklifiyle biz bu işi çözelim, bu ayıptan Türkiye’yi kurtaralım diye. Şu an 32 gazeteci hapiste. 21. yüzyılın Türkiyesi’nde 32 gazetecinin hapiste olması en büyük ayıplardan birisidir. Bakın Türkiye bugün dünyada tutuklu gazeteciler nedeniyle gündemde oluyor. Neden olsun? Hangi gerekçe ile? Yazık değil mi bu insanlara” diye sordu.

Dündar ve Gül’ün tutuklanmasına neden olan haberlerin tamamının doğru olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Dünya biliyor

“Haber yapıyor diye gazeteciyi alıyorsunuz, hapse atıyorsunuz. Üstelik yapılan haberlerin tamamı doğru. Dünyanın bildiği bir gerçeği gazetede manşete çektiler diye insanlar hapse mi atılır? Bunları doğru bulmuyoruz.

Huzur içinde yaşamak için..

Eğer bu ülkede huzur içinde yaşayacaksak, özgürce bir şeyleri tartışacaksak, hükümetin yanlışlarını gazeteciler köşelerine taşıyıp, manşetlerine taşıyıp haber yapacaklarsa bundan üzüntü değil gurur duymamız gerekir. Demokrasinin gelişmiş olduğunu anlamış oluruz. Güç kendisini en azından sınırlama getirmiş olur. Şimdi hem güçlü olacağım diyeceksiniz, hem insanları tutuklayıp hapse atacaksınız ve bunun adına ileri demokrasi diyeceksiniz. Bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

32 gazeteci için de geçerli

32 gazeteci için de söylediklerim geçerlidir. Türkiye Cumhuriyeti hapishanelerinde 32 gazetecimiz var. Bunu asla doğru bulmuyoruz. 32 gazetecinin de serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi'nde-FOTOĞRAFLAR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler