Dokunulmazlığın kaldırılması sonrası CHP'den ilk değerlendirme

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Anayasaya uygun davranan tek parti CHP oldu.

Yayınlanma: 20.05.2016 - 15:31
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 376 kabul oyu ile Meclis'ten geçerek yasalaşan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin olarak, "Anayasaya uygun davranan tek parti CHP oldu. Oylama için grup kararı alınmamaştır. Tüm milletvekilleri anayasaya önündeki metne vicdan ve akıllarına göre karar vermiştir. Ortaya çıkan sonuç herhangi bir referandurma gerek görmemektedir. bundan sonra parlamenter sistem açısından  neler yaşanacak hep birlikte göreceğiz" değerlendirmesi yaptı.

"Çıkan sonucun bir iki partiye mal edilmesi söz konusu değil" diyen Özel, "CHP milletvekillerine bir telkinde bulunmadı. Zaman zaman böyle şeylerin gizli kalması mümkün değil. Milletvekillerinin anayasa gereği özgürce fikirlerine sandığa yansıttıkları görüldü. O gün de, bugün de bir grup kararı söz konusu değildi" diye konuştu. 

"BİNALİ YILDIRIM, SALDIRININ AZMETTİRİCİSİNİ MECLİS'E GETİRDİ"
Grup Başkanvekili Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yumurtalı saldırıda bulunulmasına ilişkin şunları söyledi: "Açık bir provokasyon var. 30 yıl boyunca bu terör olayları yaşandığı sırada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu herhalde en çok cenazeye giden, taziyeye giden en çok üzülen liderdir. Esas düşündürücü olan bu saldırıyı gerçekleştirenlerin azmettiren kişinin Binali Yıldırım tarafından beraberinde Meclis'e getirilmesidir. Binali Yıldırım'ın o saldırının azmettiricisiyle birlikte Meclis'e gelmesinin kendisini yeni başlamakta olan önemli siyaset sayfasına nasıl bir leke sürdüğünü kamuoyunun takdirlerine arz ediyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon