Domuz gribi hız kesmiyor

Sağlık Bakanlığı, halk arasında ''domuz gribi'' olarak bilinen Pandemik grip nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 19'a yükseldiğini bildirdi. Şanlıurfa'da hastanelerde tedavi gören ve ''Domuz gribi''nden şüphelenilen biri öğrenci 2 kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 07:04
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde tedavileri sürdürülen hastalarımızdan 28 yaşında bir erkek, 32 ve 33 yaşlarında 2 bayan ve 6 yaşında 1 kız çocuğu olmak üzere 4 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 19 olmuştur'' denildi.


Şanlıurfa

Şanlıurfa'da hastanelerde tedavi gören ve ''Domuz gribi''nden şüphelenilen biri öğrenci 2 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da göğüs ağrısı şikayetiyle birkaç gün önce Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki çocuk annesi F.Ö. (36) kurtarılamadı.

Bu hastadan alınan numuneler Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildi. F.Ö'nün cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Harrankapı Mezarlığı'nda defnedildi.

Siverek ilçesinde de 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi bir kız çocuğu geçen hafta grip şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen S.Ç, hayatını kaybetti.

8 yaşındaki çocuktan alınan kan örnekleri de kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara'ya gönderildi. S.Ç'nin öğrenim gördüğü Gazipaşa İlköğretim Okulu'ndaki sınıf arkadaşları, masasına çiçek bıraktı.

 

Giresun'da 2 kişi tedavi altında

Giresun İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir, domuz gribi tespit edilen 1'i kadın 2 kişinin tedavi altına alındığını bildirdi.

İl Özel İdaresi'nde düzenlenen bir konferansa katılan Cindemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı şikayetler sonucu Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne başvuran 33 yaşındaki bir kadında, yapılan testler sonucu, domuz gribi virüsü tespit edildiğini belirtti.

Cindemir, 2 Kasım tarihinden itibaren şehirde hastalığa karşı dezenfekte çalışmalarının sürdürüldüğünü hatırlatarak, ''Önüne geçilmesi henüz mümkün olmayan bu hastalık, ne yazık ki ilimizde de ortaya çıktı. Bu konuda gerekli önlemler şehir bazında alındı. Giresun'daki pilot hastanemiz Göğüs Hastalıkları Hastanesi. Bunun yanı sıra Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Hastanesi'nde ilgili tedbirler alındı'' diye konuştu.

Cengiz Cindemir, bir süre önce doğum yaptığı belirtilen hasta kadının, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydetti.

Giresun'da 40 yaşlarında bir erkekte de domuz gribi virüsü tespit edildiği, ancak durumunun ciddi olmaması nedeniyle evinde takibinin yapıldığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler