Domuz gribinden 9 kişi yoğun bakımda

İstanbul Valisi Muammer Güler, “Domuz Gribi” olarak da bilinen H1N1 virüsünden dolayı çeşitli hastanelerde 9 kişinin yoğun bakımda olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 12.11.2009 - 14:32
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Valiliği Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen, ”Güvenli Yaşam Eğitimi Gönüllüleri Kampanyası”nın tanıtım toplantısında, basın mensuplarının kentteki “Domuz Gribi” vakalarına ilişkin sorularını cevaplandırdı.

İstanbul Valisi Güler, “İstanbul genelinde Domuz gribi vakasından 9 kişi çeşitli hastanelerin yoğun bakım servislerinde tedavi altında. Durumları yakinen takip ediliyor. Gerekli önlemler alınıyor. Panik olmadan herkesin gerekli tedbirleri alması gerekir. İlk etap aşılamalar bildiğiniz gibi yapıldı. İkinci risk grubu için de önümüzdeki günlerde aşılama çalışması yapılacak” diye konuştu.

 

Şanlıurfa'da şüpheli ölüm

Şanlıurfa'da domuz gribi şüphesiyle tedavi gören hamile bir kadın öldü. Grip ve solunum yetmezliği şikayetiyle 10 gün önce Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırılan ve 7 aylık hamile olduğu öğrenilen İ.P. (29), yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

İ.P'den alınan numuneler incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.Genç kadının cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler