"Döner sermaye Türkiye'nin her tarafında adil olsun"

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, milletvekillerine mektup yazarak sağlık çalışanları olarak Toplu Görüşmelerde Hükümet sözcüsü tarafından deklere edilen yüzde 2,5 zammı istemediklerini, bunun yerine döner sermayelerin adil olarak dağıtılmasını istediklerini belirtti.

Yayınlanma: 18.10.2009 - 08:35
Abone Ol google-news

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, milletvekillerine yazdığı mektupta döner sermaye dağıtımlarının adil olarak yapılmadığını ve yöneticilerin iki dudağı arasına sıkışmış olduğunu ifade etti.

Erözgün ayrıca, döner sermaye sisteminin tekrar yapılandırılması, yıllık izin ve şua izninde döner sermaye katılım payı kesilmemesi, döner sermaye miktarlarının mevki ve kadro unvanına göre tüm ülkede aynı miktarda ödenmesi, ödemelerin düzenli olarak maaş ile birlikte yapılması ve tüm çalışanların döner sermaye ödentisinin emekliliğe yansıtılması gibi taleplerde bulundu.


"Nöbet ücretleri yeniden düzenlensin"

Nöbet ücretlerinin düzenlenmesini de isteyen Erözgün, "Nöbet ücretleri günümüz koşullarında tekrar yapılandırılmalı ve bu haktan icap nöbeti tutan kişiler de istifade edebilmeli, ayrıca nöbet tutmakla birlikte nöbet ücreti alamayan çalışanların da nöbet ücretlerinden istifade edebilmeleri için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı" dedi.


"Lisans tamamlama ücretleri düşürülsün"

Sağlık çalışanlarının üst öğrenim durumlarını da ele alan Erözgün, Lisans tamamlama ücretlerinin düşürülmesini, sağlık çalışanları için üst öğrenim sisteminin yeniden ele alınmasını ve tüm sağlık çalışanları arasında eğitimde fırsat eşitliği ilkesi temin edilmesini taleplerini de bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler