DSHP'de 'güvercin'in rengi değişiyor

DSHP, Yargıtay'ın Siyasi Partiler Yasası'na aykırı bulmasının ardından, amblemini değiştirme kararı aldı. DSHP, yeni ambleminde 'güvercin'den değil; ama mavi zemin üzerine beyaz renkten vazgeçecek.

Yayınlanma: 23.12.2009 - 14:39
Abone Ol google-news

DSP ile DSHP'nin güvercin kavgası, yargıda DSP lehine karara bağlanınca, DSHP'ye amblem değiştirmekten başka çare kalmadı. DSP, DSHP'nin kuruluş dilekçesini vermesinin ardından, mavi zemin üzerine, kanatları açık ve ağzında buğday başağı bulunan beyaz güvercinden oluşan amblemini, yargıya taşımıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da DSHP'nin kullandığı güvercin ambleminin DSP'nin amblemi 'beyaz güvercin'e benzediğini ve bunun Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olduğu kanaatine vararak, simgenin değiştirilmesine hükmetti.

Kararın ardından açıklama yapan DSHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Zeki Dükel, Yargıtay'ın kararına, hukukun üstünlüğüne inanan bir parti olarak saygılı olduklarını belirterek, DSP'nin tavrını eleştirdi. DSP'yi "boş işlerle uğraşmakla" suçlayan Dükel, "DSP'nin milletin anası ağlarken, bunca sorunları varken, amblem konusunda mahkeme kapılarını aşındırmasını yadırgıyoruz. Keşke ülkenin sorunlarından herhangi bir konuyu bir muhalefet partisi olarak yargıya taşıyıp, muhalefet partisi oma görevini yerine getirseydi" diye konuştu.

Yargıtay'ın kararının ardından patilerinin amblemini değiştireceklerini kaydeden Dükel, ancak 'güvercin'in DSP'nin tek elinde olmadığını savundu. Dükel, "Yargıtay diyor ki; .renk, desen, çevre, sahir yönlerinden birbirine çok bezediği anlaşıldığından." karar bu. Bu noktada biz de Yargıtay'ın bu uyarıları dikkate alarak, farklı bir motifte güvercini kullanacağız. Mavi, beyaz üzerine olmaz da, yine güvercin olur" dedi.

Dükel, kendilerinin partiyi kurarken DSP'nin muhalefet görevini bırakıp bir amblemin peşinde koşacağını aklarlına getirmediklerini ifade ederek, "Madem yargıya gideceksin, TEKEL İşçileri orada duruyor, git onlarla ilgili bir şey yap. Meclisin, milletvekillerin vat, git kürsüye bir şeyler söyle. O tarafta muhalefetini yapamayınca bu tarafta laf olsun torba dolsun misali bir şeyler yapmaya çalışıyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler