DSP'de eşantiyon kavgası

DSP Parti Meclisi Üyesi Sait Kekeç, Zeki Sezer'in genel başkanlığı döneminde görev yapan Başkanlık Kurulu üyeleri hakkında "Fahiş fiyatla eşantiyon alımı ve bu alımda usulsüzlük" yapıldığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 13.10.2009 - 10:16
Abone Ol google-news

DSP Parti Meclisi Üyesi Sait Kekeç, yaptığı suç duyurusunda, Parti Meclisi tarafından 2007 yılında eşantiyon alımı ile ilgili sözleşme ve harcamaların incelenmesi konusunda yetkilendirildiğini hatırlattı. Kekeç, "Bu yetkiye dayanarak yaptığım incelemelerde tespit ettiğim durumlara göre düzenlediğim raporu, genel başkan dahil tüm parti meclisi üyelerine gönderdim. Ancak genel merkez yönetimi parti zararının tanzimi ve ilgililer hakkında disiplin yönünden bir işlem yapmadığı gibi, Parti Meclisi'nde de görüşülmesini engelledi" dedi.
 

"10 milyon tükenmez kalem, 5 milyon çakmak..."

Suç duyurusunda, yetkili merci kararı olmadan fahiş fiyatla 20 milyon liralık mal (eşantiyon) alımı yapıldığı, sözleşme yapılmadan önce herhangi bir ilan, duyuru, piyasa araştırması, ihale ve teknik şartname hazırlanmadığı, sözleşmenin sadece iki firma ile yapıldığına dikkat çekildi. Bu alımların yasal mercilerin kararına dayanmadığı için yasal dayanaktan yoksun yapıldığı belirtildi. Suç duyurusunda, 2007 yılında 10 milyon tükenmez kalem, 5 milyon çakmak, 5 milyon bayrak yaptırılacağına dair herhangi bir karar, ilan veya bu işi yapan firmalara herhangi bir yazı bulunmadığına dikkat çekildi.

Siyasi Partiler Yasası'nın 73/3 maddesinin "Partilerin bir yıllık kesin hesabını izleyen yılın Haziran ayı içinde Parti Meclisi'nce incelenmesini ve yetkili mercilere bildirilmesini" hükme bağladığı belirtilen suç duyurusunda, 2008 yılı kesin hesabının görüşülmesi sırasında da ısrarla istenmesine rağmen kesin hesap tablosu ve bilançonun fotokopisinin Parti Meclisi üyelerine verilmediği iddia edildi. Tüzüğün 91. maddesine göre de denetçi de belirlenmediği kaydedilen suç duyurusu dilekçesinde, şöyle denildi:
 

Suç duyurusundan: Bir Allah kulu duymadı

"2007 yılı kesin hesabının 2008 yılı Haziran ayının sonunda Parti Meclisi'nde okunup, üyelerden söz almak isteyen olup olmadığı dahi sorulmadan oylamaya geçilmek istenince buna itiraz edildi. 2007 yılı harcamalarının toplamının 27 milyon Tl olduğu okundu. 22 Temmuz 2007 seçimlerine girmediğimiz, CHP çatısı altında katıldığımız halde bu kadar yüksek harcamanın nedeni sorulduğunda, propaganda malzemesi yaptırıldığını bunun 11 milyon değerindeki bölümünün stokta durduğu cevabı verildi. Bu malzemeler nerede olduğu sorulduğunda da, tükenmez kalem, çakmak, poster ve bayrak olduğu açıklandı. Bu kadar yüksek meblağ tutarındaki alımın yapıldığını bir Allah kulu, Parti Meclisi üyelerinden hiç birimiz duymamıştı. Parti Meclisi toplantısında bu kadar miktarda bu cins eşantiyonların binalara sığmayacağı vurgulandı."
 

12 yönetici suçlanıyor

Kekeç suç duyurusunda, Zeki Sezer'in genel başkanlık yaptığı dönemde başkanlar kurulunda görevli olan Masum Türker, Zeki Sezer, Ahmet Tan, Hasan Suna, Melda Bayer, Süleyman Yağız, Hasan Macit, Tayyibe Gülek, Osman Kılıç, Mustafa Vural, Hasan Erçelebi ve Tufan Bural hakkında SPY ile TCK'nın ilgili hükümlerine göre işlem yapılmasını istedi.
Kekeç'in suç duyurusu dilekçesinde, eşantiyon alımı yapılan firmalar, bunlarla ilgili sözleşme, fatura bilgileri ve tutanaklar ile hazırlanan raporu da ek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler