DTP'den başsağlığı mesajı

İstanbul Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotofkokteylli atılması sonucu yanarak yaralanan Serap Eser hayatını kaybetti. DTP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, Serap Eser'in uğradığı saldırıyı onaylamadıklarını belirterek, ''Ailesine başsağlığı diliyorum'' dedi.

Yayınlanma: 07.12.2009 - 08:24
Abone Ol google-news

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Kronik Yara Tedavi Merkezi yoğun bakım servisinde tedavisi süren 17 yaşındaki Serap Eser'in sabah saatlerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Eser, 8 Kasım günü Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde durakta yolcu almak için bekleyen İETT otobüsüne Molotofkokteyli atılması sonucu yaralanmıştı. Eser'in tedavisi, yaklaşık 1 aydır Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyordu.

Eser'in, ''İmmun (bağışıklık) cevabı çok abartılı seyretmesi ve organ yetmezliğinden'' öldüğü bildirildi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 8 Kasım 2009 tarihinde alev yanığı nedeniyle hastaneye getirilen Eser'in, bu sabah 08.30'da hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, hastaneye yüzde 35 yanık ile başvuran hastanın yanık merkezine alınarak, özel oda ve bakım altında yoğun sıvı elektrolit tedavisi ve pansumanlarına başlandığı, yanık hastalarının ilk hafta hayatını kaybetmesinin en büyük nedenlerinden sıvı elektrolit dengesizliği riskinin atlatıldığı ve ikinci hafta dolmadan derin doku hasarı olan yanık yüzeylerinin cerrahi olarak temizlenmeye başlandığı vurgulandı.
Açıklamada, şöyle devam edildi:
''Yanık hastalarının ikinci kaybedilme sebebi ise yanık dokularının vücut sistemlerini etkilemesi ve enfeksiyona sebep olmasıdır. Bu kritik dönemde olayın mücadelesi için günlük ameliyatlarla yoğun bakım tedavisi altında cerrahi pansumanlar yapılmakta iken bir yandan da vücudun savunma cevabı dengede tutulmalıdır. Cerrahi temizlemeler ile beraber hastanın annesinden deri alınarak, yanık yüzeylerinin geçici olarak kapatılması işlemine de zamanında başlanmıştır. Hastanın deri yamalarının başarılı olduğu gözlenmiştir. Bu aşamada, çok yoğun bir mücadeleyle savaş veren hasta vücudu, sistemik immun cevap sendromuna girerek konakçı cevabını bozmaktadır. Genellikle yanık hastalarının üçüncü hafta kaybedilme sebebi budur. Serap Eser de yoğun enfeksiyon bulgusu göstermeyen dokularına ve kan kültüründe üreme olmamasına rağmen immun cevabı çok abartılı seyretmiş ve organ yetmezliği gelişmiştir. Sistemik immun cevap sendromunda ve sonrasında gelişen organ yetmezliğinde olay tamamen moleküler boyutta olup her türlü antiboyitik, mineral, sıvı, destek ilaçlar ve cerrahi pansuman tedavilerine rağmen hasta hayatını kaybetmiştir.''

Bu arada, Serap Eser'in yarın Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Fevzi Çakmak Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.


DTP'den başsağlığı mesajı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, Serap Eser'in uğradığı saldırıyı tasvip etmediklerini belirterek, ''Ailesine başsağlığı diliyorum'' dedi.

DTP İstanbul İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Avcı, devlet konsepti olarak başlayan açılım projesinin deşifre olmasıyla birlikte, yine devlet konsepti olarak zor, şiddet, baskı, gözaltıların yeniden gündemleştiğini öne sürdü.

Yasadışı gösterilerin kendiliğinden geliştiğini, molotofkokteyli atanları kontrol etmenin zor olduğunu savunan Avcı, ayrıca İstanbul'da yaşanan olayların kendi inisiyatifleri dışında olduğunu ileri sürdü.

Belediye otobüsüne atılan molotofkokteyli yüzünden yaşamını yitiren Serap Eser'in ölümüyle ilgili olarak Avcı, ''Serap'ın uğradığı saldırıyı tasvip etmiyoruz. Ailesine başsağlığı diliyorum. Şartlar uygun olursa taziye ziyaretinde bulunabiliriz'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler