DTP'den MHP'li Ekici'ye dava

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş DTP'lilere "O DTP'nin k....leri, o Öcalan'ın k......leri bugün Anayasa'nın ilk 3 maddesinin değiştirilmesini teklif ediyorlar. Bir yol açarsanız, kurduğunuz barajdan bir delik olursa, o baraj patlar" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'yi kınadı.

Yayınlanma: 13.10.2009 - 12:59
Abone Ol google-news

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin geçen hafta sonu Trabzon'da yaptığı konuşmada DTP'yi ve DTP'lileri hedef aldığını belirterek 'küfür ve hakaretleri' nedeniyle Ekici'yi şiddetle kınadıklarını söyledi. Demirtaş şunları söyledi:

"Aradan geçen üç gün içerisinde söz konusu milletvekili veya herhangi bir parti yetkilisi tarafından özür ve düzeltme açıklaması yapılmamış olması da ayrıca durumun vahametini artırmıştır.

Milliyetçiliği kendisine politika edinmiş bir siyasetçinin, milleti ve vekillerini küçük düşürmeye çalışan bu yaklaşımını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Böyle bir seviyesizliğin siyaset tarihimize geçmiş olmasından üzüntü duyduğumuzu belirtir, adı geçen milletvekiline karşı her türlü hukuki süreci başlattığımızı ifade ederiz."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler