Düğümü İmralı çözecek

Hükümet ‘mecbur değiliz’ söyleminden çözüm sürecinde kararlılık mesajlarına geçerken Öcalan’ın iki haftadır yaşananlar karşısındaki tutumu sürecin geleceğini de belirleyecek.

Yayınlanma: 06.11.2014 - 23:33
Abone Ol google-news

AKP hükümetinin “çözüm sürecinin kararlılıkla süreceği” mesajına karşın HDP ile kesilen görüşmeler nedeniyle sürecin devamlılığı konusunda İmralı’nın tutumu belirsizliğin aşılmasında kilit önem taşımaya başladı. İki haftayı aşkın süredir yaşanan krizde İmralı’nın tavrının ne olduğu merak edilirken, Adalet Bakanlığı’nın resmi başvuruda bulunan HDP heyetine ada ziyareti için vereceği
yanıt, süreçteki tüm belirsizliklerin yanıtı da olacak.

AKP hükümeti çözüm sürecinde yaşanan tıkanıklığın başında “sürece mecbur ve mahkûm olunmadığı” yönünde sert mesajlar verirken söylem değiştirerek sürecin kararlılıkla yürütüleceğini ifade etmeye başladı. Hükümet kanadındaki söylem değişikliğine karşın HDP ile diyaloğun kesilmesi
sürecin nasıl yürüyeceği konusunda belirsizliğe neden oldu. Sürece devam mesajına karşın tıkanıklığın devam etmesiyle gözler İmralı’nın tutumuna çevrildi. Ancak HDP heyetinin resmi başvurusuna da henüz bir yanıt verilmemesi sürecin İmralı’da düğümlenmesine neden oldu.

Süreç İmralı’da düğümlendi

Hükümetin HDP ile görüşmeleri tamamen kesmesinden sonra İmralı’ya en son 21 Ekim’de yapılan ziyaretin ardından adadan herhangi bir bilgi gelmedi. Abdullah Öcalan’ın zaman zaman avukat ve arkabaları aracılığıla mesajlar vermesine karşın son 17 gündür avukat ve akraba görüşmesi de gerçekleşmedi. Bu anlamda çözüm süreci İmralı’da düğümlenirken HDP heyetinin ada ziyareti için yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığı’ndan gelecek yanıt merak konusu oldu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sürecin Öcalan istemeden bitmeyeceğini söylerken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ın sürecin kendi mecrasında devam ettiği açıklaması İmralı’nın bu konudaki tutumunu önemli hale getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler