Düğünlerde 'sahte dolar' modası

Gaziantepli yerel sanatçı ve müzisyenler, düğünlerde sahte dolar atıldığını belirterek, buna tepki gösterdi.

Yayınlanma: 31.05.2012 - 17:44
Abone Ol google-news

Bir grup yerel sanatçı ve müzisyenler, Irmak Müzik Salonu'nda düzenledikleri toplantıyla, bu konudaki sıkıntılarını dile getirdi.

Grup adına konuşan Ali Aktopraklı, son yıllarda düğünlerde “sahte dolar” atıldığını, bu yüzden sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade etti.

“Düğünlerde atılan paralarla” geçimini sağlayan müzisyenlerin bugünlerde “evine ekmek götürmekte” zorlandığını ifade eden Aktopraklı, şöyle konuştu:
“Son yıllarda sahte dolardan dolayı sıkıntılı günler yaşıyoruz. Matbaalarda korsan basılan sahte paranın destesinin çok cüzi bir fiyata alındığını duyuyoruz. Hatta davetiye yerine sahte dolarlar hediye edildiğini duyuyoruz. Bunu yapmak emeğe saygısızlıktır. Çünkü düğün ortamını şenlendirmek için çalışan müzisyenler, düğün salonlarından sadece atılan parayı almak için anlaşma yapıyorlar. Atılan para sahte olunca da hiçbir şekilde para kazanamıyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.”


Ahmet Açıkbaş da bu konuda yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, Emniyet Müdürlüğü'nden yardım beklediklerini dile getirdi.

Gruptakiler daha sonra, “sahte dolarları” havaya atarak protesto etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler