Dünya kaynakları tükeniyor... Son gün pazartesi

Dünyada üretilen kaynakları önümüzdeki pazartesi tüketmiş olacağız

Yayınlanma: 04.08.2016 - 13:54
Abone Ol google-news
Dünyada bir senede üretilen kaynakların tümü önümüzdeki pazartesi günü tüketilmiş olacak.
Global Footprint sivil toplum kuruluşunun hesaplarına göre tüm dünyada 1 Ocak - 31 Aralık tarihleri arasında üretilen ve yetiştirilen 1 yıllık kaynaklar bu sene 8 Ağustos Pazartesi günü tüketilmiş olacak.
Global Footprint, 2015 yılında üretilen tüm kaynakların 13 Ağustos’ta bitirildiğini ve bu durumun her sene 1 hafta geriye geldiğine dikkat çekti.
 
Yaptığı hesaplarda "karbon izi, hayvancılık ve tarımda kullanılan enerji, inşaat yapımı ve su kullanımını" baz alan Global Footprint her sene tüm dünya üretiminin 1.6 mislini tükettiğimizi hatırlattı.
Tüketmeye bu şekilde devam edilirse 2030 senesinde 1 yılda üretilen kaynakların 28 Haziran’da biteceğini hatırlatan STK bunun bir felakete doğru koşmak olduğunu belirtti.
 
2015 senesinde doğaya atılan karbondioksit gazının rekor bir seviyeye çıktığını söyleyen Global Footprint yetkilileri, Paris Klima toplantısında tüm ülkelerin karbondioksit gazı azaltılması konusunda bir protokol imzalamış olmalarına rağmen atmosfere atılan ve "sera" etkisi yapan bu gazın miktarında bir düşüş olmadığını söylediler. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler