Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası, Trabzon'da yapılacak

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Hentbol Teknik Komite Başkanı Tom Christensen, 2014 yılındaki Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nın Trabzon'da yapılacağını bildirdi.

Yayınlanma: 06.12.2011 - 18:13
Abone Ol google-news

Şampiyona için incelemelerde bulunmak üzere kente gelen ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, ISF Hentbol Teknik Komite Başkanı Christensen, Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ve Okul Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Ayhan Pala, burada yaptığı açıklamada, Trabzon'un 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptığını, bu organizasyonu da gerçekleştirecek yeterliliğe sahip olunduğunu söyledi.

Jan Coolen ise iki gündür Trabzon'da çok sayıda tesiste incelemelerde bulunduklarını vurgulayarak, ''Şehir, hentbola sonuna kadar destek veriyor. Burada her türlü sportif koşul hazır. Trabzon, bu tür organizasyonları düzenleyecek tesis ve insan gücüne sahip'' dedi.

Tom Christensen de hentbolun dünyada gittikçe popüler olan bir spor dalı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Her turnuvamıza 24'er erkek ve kız takımları katılıyor. Bunun içinde yeterli salon ve altyapının bulunması gerekir. Trabzon'da yaptığımız incelemeler sonucunda, bu salon ve altyapının hazır olduğunu gördük. Bazı ufak eksiklikler bulunuyor ama bunlar da çok rahatlıkla giderilebilir. Salonlar oldukça iyi. Yaptığımız inceleme ve görüşmelerden sonra 2014 yılında düzenlenecek olan Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nın Trabzon'da yapılmasına karar verdik.''

Şampiyonayı düzenlemek üzere Türkiye'nin yanı sıra Fransa ve Makedonya'da aday olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler