Dünyanın bütün ninnileri

Erken dönem müziğinin gerek yorumcu, gerek araştırmacı olarak önde gelen adlarından, viyol ya da viyola da gamba ustası Jordi Savall ile topluluğu Hesperion XXI, bu kez eşi Montserrat Figueras'la birlikte 30 Nisan'da İş Sanat'ta müzikseverlerle buluşuyor.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 09:51
Abone Ol google-news

Bütün dünyanın, Alain Corneau’nun 1991’de çektiği “Dünyanın Bütün Sabahları” filminin müziklerine getirdiği olağanüstü yorumla tanıdığı Savall, bu kez, farklı kültür, coğrafya ve dillere ait eski ve yeni ninnilerden derlediği “Ninna Nanna” adlı projesiyle hayranlarının karşısında olacak.

Konserde anonim ninnilerin yanı sıra Byrd, Mussorgski, Milhaud, Arvo Pärt gibi bestecilere ait ninniler de seslendirecek olan topluluğun repertuvarı, Ortaçağ İspanyol müziklerinden Rönesans ve İngiliz Barok müziklerine kadar uzanıyor.

1941’de İspanya’da Katalunya’nın İgualada kentinde doğan Savall, erken dönem müziği konusunda köklü bir eğitim gördükten sonra, 1974’te soprano Montserrat Figueras, Lorenzo Alpert ve Hopkinson Smith’le birlikte Hesperion XX (2000’den bu yana Hesperion XXI) topluluğunu kurdu.

1987’de Barselona’da eşi Figueras’la birlikte, Barok dönemde yoğunlaşan La Capella Reial de Catalunya topluluğunu kuran Savall, iki yıl sonra Figueras’la birlikte yine Barok müzikte yoğunlaşmasına karşın klasik ve romantik repertuvara da yer veren Le Concert des Nations orkestrasını oluşturdu.

Corneau’nun, “Dünyanın Bütün Sabahları”nın yanı sıra Jacques Rivette’in filmlerine de müzik yapan Savall, “Dünyanın Bütün Sabahları”ndaki müzik çalışmasıyla César ödülüne değer görüldü; kendi şirketi Alia Vox’tan çıkan film müziği 1 milyondan fazla sattı.

Figueras da erken dönem müziğine ağırlık veren ünlü bir soprano.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler