"DVD'ler üzerinde yanlış inceleme yapıldı"

Poyrazköy'de yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin davanın tutuklu sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ara kararı gereği TÜBİTAK'a gönderilen dava konusu 1 no'lu CD ile 3 no'lu DVD üzerinde yanlış inceleme yapıldığını ve bu durumun TÜBİTAK görevlilerince mahkemeye bildirildiğini iddia etti.

Yayınlanma: 04.06.2010 - 15:47
Abone Ol google-news

Avukat Hüseyin Ersöz, gazetecilere, e-posta yoluyla gönderdiği yazılı açıklamada, incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderilen dava konusu 1 no'lu CD ile 3 no'lu DVD üzerinde yanlış inceleme yapıldığını ve bu hatanın TÜBİTAK tarafından mahkemeye bildirildiğini öne sürdü.

Yargılama sürecinde yetkili mercilerin gerekli dikkat, özen ve ihtimamı göstermediğini savunan Ersöz, ''Bunun son örneği, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin 17 Nisan 2010 tarihli oturumunda verilen ara karar uyarınca 1 no'lu CD ve 3 no'lu DVD üzerinde yapılmasına karar verilen TÜBİTAK bilirkişi incelemesinde skandal olarak nitelenebilecek bir durumdur'' ifadesini kullandı.

Duruşmada alınan karar uyarınca, mahkeme görevlilerince 4 Mayıs 2010'da Gebze'deki TÜBİTAK'a ilgili CD ve DVD'nin teslim edildiğini belirten Ersöz, 31 Mayıs 2010'da mahkemeyi telefonla arayan TÜBİTAK yetkililerinin, ''Adli analiz aracı yerine normal veri yedekleme aracı kullanıldığı için CD ve DVD'nin alınan imajları üzerindeki oluşma tarihi, oluşturulan bilgisayar ve diğer bilgilerin değiştiğinden bahisle, adli analiz aracı kullanılmak suretiyle yeniden imaj alınmasına ihtiyaç duyulduğu'' bilgisini verdiğini öne sürdü.

TÜBİTAK'ın, CD ve DVD'nin imajının yanlış alındığını, teslim aldığı tarihten bir ay sonra anladığını kaydeden Ersöz, ''Kamuoyunun dikkatini üzerine çeken bir yargılama sürecinde sergilenen bu ihmal, TÜBİTAK'a olan güveni bir kez daha sarsmıştır'' ifadesini kullandı.

TÜBİTAK bilirkişilerinin ihmal içinde olduklarının açıkça görüldüğünü savunan Ersöz, kişi özgürlüğünü ilgilendiren bir konuda TÜBİTAK görevlilerinin ihmalinin suç oluşturduğunu ve bu konuda mahkemenin resen suç duyurusunda bulunması gerektiğini dile getirdi. Ersöz, ''İlgili kişiler hakkında tarafımızca da suç duyurusu en kısa zamanda yapılacaktır. Ancak bu süre zarfında müvekkilimiz Levent Bektaş'ın hayatından haksız yere çalınan ayların telafisi bir daha asla mümkün olmayacaktır'' ifadesini kullandı.

TÜBİTAK'ın, kamuoyu, müvekkilleri ve avukatların güvenini kaybettiğini öne süren Ersöz, yaşanan durumun TÜBİTAK'ın dijital doküman doğrulama yeterliliklerini ve adli tıp inceleme tecrübelerini ortaya koyduğunu, bu yeni durum karşısında mahkemenin yaklaşık üç aydır karşılanmayan ''imaj alma'' taleplerini karşılaması ve üniversite bilişim fakültelerinde görevli öğretim üyelerinden oluşacak bir bilirkişi heyetine yeniden inceleme yaptırması gerektiğini kaydetti.

Ersöz, en kısa zamanda bu taleple ilgili mahkemeye başvuracakları bilgisini verdi.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 16 Nisan 2010 tarihli duruşmada, savcının talebi doğrultusunda tutuklu sanık Levent Bektaş'ın ofisinde yapılan aramada ele geçirilen 1 no'lu CD ile ''Kafes Eylem Planı''nın da içerisinde yer aldığı iddia edilen 3 no'lu DVD'deki belgelerin oluşturulma tarihi ve sonradan değişiklik yapılıp yapılmadığının tespiti için CD ve DVD'nin TÜBİTAK'a gönderilmesine karar verilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler