'E-reçete, beklediğimizden daha iyi oldu'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, e-reçete uygulamasına ilişkin, ''Zaman zaman ufak tefek aksaklıklara rağmen beklediğimizden daha iyi bir cevap aldık'' dedi.

Yayınlanma: 16.02.2013 - 15:24
Abone Ol google-news

İstanbul'a giderken TEM Otoyolu Bolu Dağı'ndaki alışveriş merkezinde mola veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

E-reçete uygulamasına yönelik soru üzerine Müezzinoğlu, ''E-reçetede özelikle ilaç tüketimi, takibi ve sistemin sağlıklı oturması ile ilgili çalışmada 2. aya girdik. Zaman zaman ufak tefek aksaklıklara rağmen beklediğimizden daha iyi bir cevap aldık. İnşallah önümüzdeki 1-2 ay içinde aksayan yönlerimizi de ortadan kaldırarak, üretimden tüketime kadar bütün ilacın sirkülasyonunu sağlıklı şekilde takip etmiş olacağız'' şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, piyasadaki bazı öksürük şuruplarının toplatılması kararına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

''Bilimsel kurullarımız bu anlamda dinamik bir şekilde dünya tıbbını ve bilimsel araştırmaları takip ediyor. Bu konu ülkemizde günü gününe takip edilen bir süreç. Bu çalışma yalnız öksürük şurupları ile ilgili değil. Kullandığımız bütün ilaçlarla ilgili bir takip sistematiğimiz var. En ufak bir sıkıntı, en ufak bir risk olduğu zaman gerekli tedbirler alınıyor ve alınacaktır.''

Müezzinoğlu, doğum izninin 6 aya çıkarılması çalışmasıyla ilgili olarak, ''Biz bu anlamda annelerimizi önemsiyoruz. Anne-evlat ilişkisini önemsiyoruz. Dolayısı ile sistemin anne ve bebek lehine olması adına bakanlık olarak destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, molanın ardından İstanbul'a hareket etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler