Eczacıbaşı: Kültür turizmine yatırım şart

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, herkesin üzerine düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getirmesi halinde, Türkiye’ye gelen turist sayısının 70 milyonun, turist başına ortalama gelirin 1000 doların üzerine çıkmasının, kısa sürede erişebilecek bir hedef olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 28.02.2019 - 22:16
Abone Ol google-news

Eczacıbaşı Profesyo-nel’in Belek’te düzenlediği “Sezona Merhaba Buluşması”nda turizmciler bir araya geldi. Eczacıbaşı, burada yaptığı konuşmada özellikle kültürel etkinliklere ve altyapılarına yatırım yapan kentlerin, kültür turizminde öne çıktığını anlattı. Bunun en iyi örneklerinden birinin İspanya’daki Guggenheim Bilbao Müzesi olduğunu ifade eden Eczacıbaşı, 1981’de turizmle hiçbir ilgisi olmayan bu endüstri kentinin bu müze sonrası bugün milyonlarca turist çeken bir mimari ve sanat kentine dönüştüğünü belirtti. Eczacıbaşı, kültürel ve tarihsel zenginlikleri eşsiz olan Türkiye için bu örneklerin ilham verici olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, fiyatlar açısından halen 2014’ün yüzde 25 gerisinde olduklarını kaydetti. Ayık, Türkiye özellikle 45 yaşın üstündeki insanları Avrupa’dan getirmekte zorlanmıyor. 30-40 yaş arasındaki insanların birçoğu Türkiye’ye gelmiyor. Bunlara özel bir çalışma yapmamız gerekir” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da, “Çok ucuz satıyoruz kaygısını üzerimizden atmamız gerekiyor. Biz kitle turizmi yapan bir ülkedeyiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler