‘Edepsizsin Gökçek’e beraat

Gökçek’in davacı olduğu İrem Aksoy’a ceza verilmedi

Yayınlanma: 24.12.2013 - 16:18
Abone Ol google-news

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “edepsizsin” dedikten sonra evi basılan CHP Beylikdüzü Lise Komisyonu Başkanı 18 yaşındaki İrem Aksoy, Gökçek’in açtığı davada beraat etti. Aksoy, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada “Ben beraat etmiş olabilirim ancak haksız yere tutuklu yatan birçok kişi var” diye konuştu.

Aksoy, sabah okuldayken gözaltına alınmıştı. Gerekçe ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in şikayeti olmuştu. CHP Beylikdüzü Lise Komisyonu Başkanı, 18 yaşındaki Aksoy, Twitter’da yazdığı “#EdepsizsinMelihGokcek” konu başlığı altında attığı 2 tweetten dolayı gözaltına alınmıştı. İrem Aksoy’un “Atamın kemiklerini sızlatıyorsun #EdepsizsinMelihGokcek” ve “Müslüman geçinerek kul hakkı yediğin için #EdepsizsinMelihGokcek” tweetlerinden dolayı Melih Gökçek şikayetçi olmuştu. Gökçek’in şikayeti üzerine, Aksoy sabah saatlerinde Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Lisesi’nde derste oldugu sırada, müdür yardımcısının odasına çağırıldı ve evine gitmesi gerektiği söylendi. 10 polisin evinde arama yaptığı İrem Aksoy’un bilgisayarlarına da el konulmuştu. Beylikdüzü Polis Karakolu’na götürülen İrem Aksoy daha sonra serbest bırakılmış ve savcılığa ifade vermişti.

Gökçek’in 18 yaşındaki Aksoy’a açtığı davanın son duruşması dün Ankara Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, Aksoy’un suçsuz olduğunu ve sözlerinin ifade hakkı kapsamında olduğunu belirterek beraat kararı verdi. Aksoy, beraat kararı sonrasında Twitter hesabından açıklama yaparak, “Yanımda olan herkese sonsuz teşekkürler, beraat karının mutlulugunu yaşıyorum” dedi. Aksoy, mahkeme sonrasında yaptığı açıklamada, “Ben o tweetleri düşünce özgürlüğümü kullanarak attım. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalan nesilleriz. Ben beraat etmiş olabilirim ancak haksız yere tutuklu yatan birçok kişi var” dedi.

Akoy, dava sürecinde ailesinin kendisine çok destek olduğunu da belirtirken, yine de yıprandıklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler