Egemen Bağış'a 'kürtaj' sorusu

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Bazı AB üyesi ülkelerde kürtajla ilgili çok farklı kısıtlamalar var. Bunlarla ilgili bizim bakanlık olarak bir çalışmamız var" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 14:41
Abone Ol google-news

Bağış, Ordu'da 26. Reform İzleme Gurubu (RİG) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin, "Gündem maddelerinden biri de Türkiye'de kadın konusu. Sıcak tartışma konularından biri de kürtaj meselesi. Bu konu Reform İzleme Grubu'nda ele alındımı?" sorusu üzerine Bağış, "Bugünkü toplantıda gündemimiz içinde bahsettiğiniz konu yoktu. Ama AB üyesi ülkelerde bu konuda yeknesak bir mevzuat yok" dedi.

Bağış şöyle devam etti:
"Bazı AB üyesi ülkelerde kürtajla ilgili çok farklı kısıtlamalar var. Bazılarında daha farklı kısıtlamalar var. Bunlarla ilgili bizim bakanlık olarak bir çalışmamız var. Eğer ayın 14'ündeki toplantıda gündeme gelirse bu konuda da kendi içimizdeolan farklı görüşlerin orada paylaşılmasında hiçbir sakınca görmüyoruz."


"Türkiye demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir" diyen Bağış, şuları söyledi:

"Türkiye'de her konu tartışılabilir. Bu konudaki görüşler oluştuktansonra da orada görüşebiliriz. Bazı çevreler Türkiye'nin içindeki bu tartışmaları uluslararası seviyeye yükseltme konusunda çok hevesli davransalar bile, bu konuda uluslararası bir yeknesak bir uygulama yok. Dışişleri Bakanımızla birlikte dün AB'nin en üst düzey iki yetkilisi ile toplantı yaptık.

Orada da birçok konugündeme geldi. Ama bu konu gündeme gelmedi. Çünkü AB içinde bu konuda da biruygulama yok. İrlanda'daki kısıtlamalarla, İtalya'daki, Malta'daki, Belçika'daki kısıtlamalar arasında dağlar kadar fark var. AB'nin bu konuda bir kuralı da yok. Bu konu bir çok ülkede tartışılan bir konudur. Ülkemizde de tartışılması demokrasimiz açısından iyidir. Güzel bir gelişmedir. Vakti zamanı geldiğinde birlikte değerlendiririz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler