Egemen Bağış'tan Gezi itirafı

Eski Bakan Egemen Bağış, üzerinden iki yıl geçen Gezi eylemleri hakkında bir itirafta bulundu.

Yayınlanma: 09.06.2015 - 11:29
Abone Ol google-news

Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, üzerinden iki yıl geçen Gezi Parkı eylemlerine ilişkin bir itirafta bulundu.

Bu protestolara karşı alınmış olan tavrın hata olduğuna işaret eden Bağış, "Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız" dedi.

İTALYAN GAZETESİNE RÖPORTAJ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olacağı öne sürülen Egemen Bağış, Türkiye'de yapılan seçimlere ilişkin İtalyan La Repubblica gazetesine bir röportaj verdi.

SEÇİM SONUÇLARINA DEĞERLENDİRME

Marco Ansaldo'nun gerçekleştirdiği mülakatta, seçim sonuçlarının Erdoğan için bir başarı olduğunu savunan Bağış, "Küresel ve Türkiye içinde bizi zayıflatma girişimlerine karşın, ikinci partiden yüzde 20 farkla AK Parti birinci parti olarak çıkmayı başardı" dedi.

"BU, ERDOĞAN'IN ZAFERİDİR"

"Ama mecliste mutlak çoğunluğu kaybettiniz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bağış, "AK Parti baskın olan partidir, bu seçimlerden de zaferle çıktı. Bu, Erdoğan için 10. zafer. Bu demek oluyor ki seçmenlerin çoğu, istikrar istiyor" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler