Ege'nin incisi Bodrum, bayrama hazır

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Bodrum'da Ramazan Bayramı hazırlıkları tamamlandı.

Yayınlanma: 18.08.2012 - 10:25
Abone Ol google-news

Hava sıcaklığının bir haftadır 36 ile 39 derece arasında ölçüldüğü turistik ilçede, özellikle yabancı turistler gün boyunca denize girip güneşlenerek denizin ve tatilin tadını çıkarıyor.
Bayram tatilinde yerli turist sayısında artış bekleyen turizmciler ise hazırlıklarını günler öncesinden tamamladı. Turizmciler, bayram tatilinde yerli turistlerden ümitli olduklarını ifade ediyor.

Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, Bodrum'da Ramazan ayında turizmde biraz düşüş yaşandığını, ancak bayram tatilinde sektörde herhangi bir sorun yaşamayacaklarını belirtti. İlçedeki bütün otellerin faal durumda olduğunu ifade eden Kavala, ''Bayramla ilgili hazırlıklar yapıldı. Bazı otellerde ekstra programlar hazırlandı. Ramazan başlangıcında biraz düşme vardı, ancak bugünlerde toparlandı. Bayram Bodrum'da yoğun geçeceğe benziyor. Sektörün beklentisi yüzde 100 doluluk şeklinde'' dedi.

Yoğunluk nedeniyle Bodrum'daki otellerde yer bulmanın zor olduğunu dile getiren Kavala, ''Bayram süresince hemen hemen tüm oteller dolu. Mutlaka bazı otellerimizde az da olsa yer vardır. Ama bunları bulmak için bayağı çaba gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bayramda yoğun olarak yerli turist bekliyoruz'' diye konuştu.

Bodrum iki haftadır 'yok satıyor'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de Bodrum'un bayramda bütün hizmetlerde doluluğu yakalayacağını söyledi. Bodrum'da yaklaşık iki haftadan bu yana konaklama ve diğer hizmet sektörlerinin 'yok sattığını' vurgulayan Gökbel, ''Bodrum'da temmuz ve ağustos ayları belki beklendiği gibi geçmedi. Ramazan korkulacak kadar etkilemese de biraz etkiledi'' dedi.

Bayramda Bodrum'un her alanda en yüksek anlamda doluluğu yakalayacağını ifade eden Gökbel, ''Çok güzel bir bayram olacağı düşüncesindeyiz. İnşallah kaza gibi olayları yaşamayız. Herkes hijyene, kaliteye dikkat ederse Bodrum, 2013'e en iyi şekilde giren bir turizm destinasyonu olacak'' diye konuştu.

Bodrum'da restoran işletmecisi Cihan Ezer, bayram tatilinden umutlu olduklarını kaydederek, hazırlıklarını tamamladıklarını, turistlerin gelmesini beklediklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler