Ekonomist Oğuz Demir: "Türk lirasının bir sahibi yok"

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Bugün Dolar/TL tarihi zirvesini gördü. Yatırımcının, Türkiye'deki olumsuz hava doğrultusunda kendini güvenli liman olan Dolar'a attığını söyleyen Ekonomist Oğuz Demir, Dolar'ın sönmeyen ateşini Cumhuriyet TV'ye yorumladı.

Yayınlanma: 28.05.2021 - 17:01
Ekonomist Oğuz Demir:
Abone Ol google-news

Dolar/TL'deki sert yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın (TCMB) yüzde 19 düzeyindeki politika faizine karşın, politik ve ekonomik gelişmelerin etkisiyle dolar 8.5995 liralık yeni tarihi yüksek düzeyini gördü.

Ekonomist Oğuz Demir, doların sönmeyen ateşini ve piyasalardaki hareketliliği Cumhuriyet TV'ye yorumladı.

"Bu tersine dönecek bir süreç değil" diyen Demir, "Amerika'daki gelişmeler üzerinden Türk Lirası bir kırılganlık yaşıyor. Bu bir havuz. Yabancının Türkiye'den çıkmak için moralini bozacak bir havuzu dolduruyoruz sürekli. Bir anda Merkez Başkanı Başkan Yardımcısının görevden alınması, bir suç örgütü liderinin İçişleri Bakanına dair iddialarına ilişkin videoları, 'Kabine'de değişiklik mi olacak' sorusu... Türkiye'de bu olumsuz haberlerin var olduğu havuza bizler sürekli bir şeyler atıyoruz" diye konuştu.

'MORALLER BOZUK'

Moraller bozuk olduğunda, hem yerlide, hem de yabancıda 'Acaba daha mı kötüye gideceğiz?' şeklinde bir tedirginliğin oluştuğunu belirten Demir, "Bu havuzun içinde başka faktörler de var. Geçtiğimiz haftalarda kripto paralar gündeme geldi ve bir anda çöktü. Böyle bir satış dalgası başladığında, küçük yatırımcı ne yapması gerektiğini bilmiyor. Yatırımcı, bu doğrultuda kendini güvenli liman olan Dolar'a atıyor" dedi.

'TÜRK LİRASININ SAHİBİ YOK'

Dolardaki yükselişin nedenlerine değinen Demir, "Sizin elinizde, Merkez Bankası döviz rezervlerinin yaratacağı güven, para politikasındaki istikrarı vardı. Bütün bu araçlar da kayboldu. Böyle bakıldığında Türk Lirası'nın bir sahibi yok. bu olumsuz haberler, negatif bir ortamda hızlı satışlara neden olabiliyor ve bu tarihi rekorları görmek durumunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler