'El Kaide kayıplarını telafi etmeye çalışıyor'

Los Angeles Times gazetesi El Kaide teröristlerinin karşılaştıkları kayıpları Orta Asya ve Türkiye'den telafi etmeye çalıştıklarını ifade eden bir güvenlik uzmanının sözlerine yer verdi.

Yayınlanma: 17.10.2009 - 12:50
Abone Ol google-news

LAT'da yayımlanan haberde, bir terörle mücadele yetkilisinin El Kaide'nin liderlerini, militanlarını ve ideolojik çekiciliğini kaybettiği için zayıfladığı, terörist ağının ABD ve Avrupa'daki hedeflere saldırı hedeflerinin zayıfladığı yolundaki görüşlerine yer verildi. Haberde, "Yine de, esasen Pakistan'daki El Kaide ve müttefik grupları, özellikle Arap dünyası ve batıdan militan temin etmede düşüşü telafi etmek için Orta Asya ve Türkiye'den yeni elemanları çekme yeteneğinin artışından dolayı tehdit oluşturmayı sürdürüyor" denildi.

Gazetede şöyle denildi: "Bu yıl bir Fransız 'kursiyer' Fransız polisine şebekenin daha küçük bir türünü detaylı biçimde itiraf etti. Avukatlar tarafından elde edilen Fransız polisi raporuna göre, Tunuslu Velid Osmani, Veziristan bölgesinde çoğunluğu Arap olan 300 ila 500 dolayındaki savaşçıyla birlikte eğitildiğini belirtti. Osmani sorguculara 'Şefleri Mısır kökenli Araptı. Orada Orta Doğulular, Kuzey Afrikalılar, siyahlar ve Türkler ama çoğunlukla Arap görebilirsiniz' dedi. Anti-terör yetkilileri Osmani'nin tahminlerinin istihbaratla büyük ölçüde eşleştiğini belirttiler. Fransız militan aynı zamanda yeni tehdit sinyali veren eğilimi de ortaya koydu: Türkler ve Orta Asyalıların yükselişi. Osmani, sorgu altında 'Büyük bir Türk grubu var, Arap grubu (en küçük grup), iki oldukça büyük Özbek grup, Türkistan'dan bir Uygur Grup (Çin'de resmi olarak Şincan diye bilinen bölge). grupların en büyüğü. Aynı zamanda iki Kürt grubu ve son olarak bir Özbek tarafından idare edilen karışık bir grup da bulunuyor' dedi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler