Emekli maaşları için araştırma önergesi

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, emeklilerin maaşının durumuyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 13:05
Abone Ol google-news

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu'nun Meclis Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesinde, emeklilerin sayısının 9 milyonu bulduğu belirtildi. Emeklilerin sorunlarına dikkat çekilen önergede "Taban aylıkların eşitlenmesi, maaş farklılıklarının giderilmesi, sağlıkta katkı payı alınması ve çok düşük oranda kalan maaş zamları gibi benzer uygulamaların yarattığı mağduriyetlerin tespiti, bu sorunların giderilmesi ve çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz" denildi.

Emeklilerin halinin içler acısı olduğu vurgulanan önergenin gerekçesinde buna verilen maaş artışlarının düşüklüğünün yol açtığı kaydedildi. Önergede üç ayrı sosyal güvenlikte uygulanan alt sınır emekli aylıklarının eşitlenmesini sağlayacak değişikliklerin acilen yapılması istenirken, sosyal güvenlik reformunda da emeklilerin mağduriyetini giderecek düzenlemelere yer verilmediğini belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon