Emeklilerin 'kaynağından aidat kesintisi' kavgası

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'nin (TİED) üye aidatlarının SGK tarafından işçi emeklisi aylığını alırken kaynağından kesilmesi rakip emekli kuruluşlarını harekete geçirdi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

DİSK'e bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen,  yaptığı açıklamada, üyelik aidatının kaynağından kesilmesinin sadece TİED'e sağlanmasının büyük haksızlık olduğunu söyledi. Beysülen, şöyle dedi:
"Bu bir haksız rekabettir. Devlet bütün sivil toplum kuruluşlarına eşit mesafede olmalı ve haksız rekabete yol açmamalıdır. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'ne sağlanan bu imkan aynı kulvarda hizmet veren diğer emekli kuruluşlarına da sağlanmalıdır. Biz bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nu yaptığımız başvurunun sonucunu bekliyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yeni atanan Ömer Dinçer'den bu konuda adil davranmasını talep ediyoruz."


Beysülen, yaptığı açıklamada aidatların kaynağından kesilmesiyle ilgili şu iddialarda bulundu:
"Uluslararası normlar var. SGK bu konuda kıstaslar koydu. Herkes kanun önünde eşittir. Bize neden böyle davranılıyor? TİED üye kaydetmede usulsüzlükler yapıyor. Bir çok emekli farkında değil üye olduğunun. Yapılan yıllık 12 TL'lik aidat kesintisinin emekliye sunulacak bir belgesi de yok. TİED Genel Başkanı aynı zamanda SGK'nın Yönetim Kurulu üyesi olunca, TİED 'taksitle kömür dağıtıyorum' diye işçi emeklilerinin bütün bilgilerini ele geçiriyor ve işçi emeklileri farkında bile olmadan bu kuruluşa üye yapılıyor. Bu kuruluşa Üye olduğundan habersiz işçi emeklileri var. Tüm bu uygulamalar üzerindeki şaibeler kaldırılmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler