En çok ''İstanbul'' gezdi

Türkiye genelindeki istasyonlarına uğrayan araçlardan veri alınarak yapılan araştırmada, şeker bayramında en çok seyahat edenler İstanbullular oldu.

Yayınlanma: 23.08.2012 - 11:18
Abone Ol google-news

Akaryakıt sektöründe hizmet veren Starpet'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki 400'e yaklaşan istasyonlardan elde edilen veriler ışığında hazırlanan incelemede, bayramda hangi şehrin sakinlerinin tatillerini nerede geçirdiğine yönelik ilgi çekici bilgiler ortaya çıktı.

Buna göre, Türkiye'nin en çok gezen ili İstanbul olurken, İstanbul'u Ankara, İzmir ve Bursa takip etti.

Ankara, İzmir ve Bursalılar bayramda özellikle tatil bölgelerine yöneldi, İstanbullular en çok Antalya, Muğla, Adıyaman, Kayseri ve Sinop'u ziyaret etti.

İstanbul'da ise en çok Ankara, Bursa, Trabzon, Samsun, Tekirdağ ve Kocaeli plakalı araçların yoğunluğu dikkat çekerken, Batman, Mardin ve Van sakinleri ise bayram tatilini kendi şehirlerinde geçirmeyi tercih etti.

Firmanın Antalya ve Muğla'daki istasyonlarını en çok ''34'' plakalı araçlar ziyaret ederken, tatil yörelerine Ankara, İzmir ve Bursalılar'ın da ilgisi yoğun oldu.

Özellikle Antalya'da İstanbul, Ankara ve İzmir plakaları araçların yoğunluğu dikkat çekerken, Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil yörelerinin bulunduğu Muğla'yı İstanbul ve İzmir plakalı araçlar yoğun olarak ziyaret etti.

İstanbul'u en çok Ankara, Bursa, Trabzon ve Samsun plakalı araçlar ziyaret ederken, Adıyaman, Kayseri ve Sinop gibi Anadolu şehirleri İstanbul'dan gelen ziyaretçileri ağırladı.

Verilere göre İstanbul'da en çok Ankara, Bursa, Trabzon, Samsun, Tekirdağ ve Kocaeli plakalı araçların yoğunluğu dikkat çekti. Mersin'deki istasyonları en çok ziyaret Adana ve Şanlıurfa plakalı araçlar olurken, Adıyaman'ın Malatya'dan, Şanlıurfa ise Sivas'tan gelen ziyaretçileri ağırladı.

Kayseri'de ise Yozgat plakalı araçların yoğunluğu dikkat çekti. Öte yandan Batman, Van ve Mardinliler ise bayram tatilini ağırlıklı olarak kendi şehirlerinde geçirmeyi tercih etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler