En iyi çayı demleyene çay ödülü

Türkiye'nin ilk Çay Demleme Yarışması'nda kazanan Muammer Murat Avhan, bir ton kuru çayın sahibi oldu.

Yayınlanma: 01.07.2012 - 09:07
Abone Ol google-news

Çaykur ve Rize Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk Çay Demleme Yarışması'nda kazanan Muammer Murat Avhan, bir ton kuru çayın sahibi olurken, Rize Belediyesi yarışmanın jüri üyesi Amerikalı Yazar Katharine Branning'e Fahri Hemşehrilik Beratı verdi.

Türk çayının marka değerini artırmak amacıyla Rize Belediyesi, Çaykur ve Rize Ticaret Borsası, Türkiye'de bir ilke imza atarak "En İyi Çay Demleme Yarışması"nı düzenledi.
Çaykur ana sponsorluğunda Rize Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Yaz Sporları Şenliği kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, "Evet, Bir Bardak Daha Çay İstiyorum" kitabının yazarı Katharine Branning de jüri üyesi olarak yer aldı.

İlk ayağı Çayeli'nde düzenlenen "En İyi Çay Demleme Yarışması" Rize'nin diğer ilçelerinde de gerçekleştirildi. Rize Sahil Parkı'nda yapılan yarışmanın finalinde birinci olan Muammer Murat Avhan'a ödül olarak bir ton kuru çay verildi.

En iyi Çay Demleme yarışmasında eşitliğin sağlanması için bütün katılımcılara aynı demlik, çaydanlık ve çay dağıtıldı. Demledikleri çayı jüriye kendi elleriyle servis eden katılımcılar çayın demlenmesi, servis öncesi hazırlık, sunum yeteneği, çayın görünümü ve tadımı ile değerlendirmeye tabi tutuldu.

Çayı ve Türk kültürünü çok iyi anlatması nedeniyle Çay Demleme Yarışması'nın onur konuğu olan ve jüride yer alan Amerikalı yazar Katharine Branning'e aynı zamanda Rize Belediye Meclisi'nin oybirliği ile Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler