Endonezya'da gemi battı: 6 ölü

Endonezya'da dün batan feribotta 6 kişinin öldüğü, 200'den fazla kişinin kayıp olduğu bildirildi. Tertai Prima adlı gemi dün sabah 5 metreyi aşan dalgalar nedeniyle yan yattıktan sonra batmıştı.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 08:26
Abone Ol google-news

Endonezya'nın doğusunda dün batan feribotta 6 kişinin öldüğü, şimdiye kadar 20 kişinin kurtarıldığı, ancak hala 200'den fazla kişinin kayıp olduğu bildirildi. Sulavesi adasından bir yetkili, 250 yolcu ve 17 kişilik mürettebatın bulunduğu Tertai Prima adlı geminin dün sabah 5 metreyi aşan dalgalar nedeniyle yan yattıktan sonra battığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı kriz merkezinden Rüstem Pakaya, kazada 6 kişinin öldüğünün kesinleştiğini belirtirken, Parepare limanı kıyı güvenliği birimi başkanı Tevfik Bulu, kaza sırasında yolcuların uyku halinde olması nedeniyle ölenlerin sayısının beklediklerinden fazla olabileceğini söyledi.

Endonezya'daki son gemi kazası, başta gemiler olmak üzere, ülkedeki ulaşım sektörünün güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi. Ulaşımda yeterince güvenlik önlemi almamakla eleştirilen Endonezya'da 30 Aralık 2006'da Borneo ve Java arasında seyreden 600 kişinin bulunduğu gemi batmış, gemiden sadece 250 kişi kurtulabilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler