Erçelebi'den sert açıklama

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ''AK Parti'nin hiç ağzından düşürmediği demokratikleşme, şeffaflık, yasakların kalkması sözlerinin ne kadar yalan, sahte, inandırıcılıktan uzak olduğunu TBMM'ye sevk ettiği kanun tasarısında görüyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 07.01.2010 - 16:02
Abone Ol google-news

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, DSP Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de gündemi takip etmenin çok zor bir hale geldiğini belirtti.

Türkiye'de gündemin ''24 saatte 24 defa değişir'' hale geldiğini savunan Erçelebi, ''8 yıldır ülkemizi yöneten AKP hükümeti bu gündem değiştirme konusunda beceri kazanmış durumdadır. Gerçek gündem olan ekonomiden kaçarak, ülkenin gerçeklerinden uzaklaşarak sanal gündem yaratmakta mahir bir hükümetimiz var'' dedi.

Ankara'da bir tarafta kozmik oda tartışması sürerken öbür tarafta Devlet Sırrı Kanun Tasarısı'nın gündemde olduğunu ifade eden Erçelebi, bunun yanında gerçek gündem olan ekonomi, açlık ve yoksulluğun bütün çıplaklığıyla gözler önünde durduğunu kaydetti.

AKP hükümetinin 2008 yılı Nisan ayında Devlet Sırrı Kanun Tasarısı hazırlayarak, TBMM'ye sunduğunu dile getiren Erçelebi, şunları kaydetti:
''AKP'nin hiç ağzından düşürmediği demokratikleşme, şeffaflık, yasakların kalkması sözlerinin ne kadar yalan, sahte, inandırıcılıktan uzak olduğunu TBMM'ye sevk ettiği kanun tasarısında görüyoruz. AKP, bugüne kadar Türkiye'de yaptığı yasadışılıkları, kanun tanımazlıkları, yandaş kayırmaları örtmek için Devlet Sırrı Kanun Tasarısı'nı 1,5 yıl önce Adalet Komisyonu'na göndermiş. Yeni bir istibdat yasası hazırlanıyor. Bu yasa Türk basını içindir. Bu yasa Türkiye'de özgürlüklerin peşinde koşanları, hak mücadelesi yapanları engellemek içindir.''

Bu yasanın milletvekillerinin soru önergesi vermelerini de engelleyeceğini ileri süren Erçelebi, yasamanın ve yargının tamamen yürütmenin emrine sokulmasının amaçlandığını savundu.

Erçelebi, gündemle ilgili değerlendirmelerinin ardından DSP Konya İl Başkanlığı'ndan ayrılan Betül Öncü'ye plaket verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler