Erdoğan, 17. sırada

Time Dergisi 2010 yılının en etkili 100 ismini belirledi. Listenin başında bulunan "liderler" kısmında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 17. sırada bulunuyor.

Yayınlanma: 29.04.2010 - 14:36
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17. sırada bulunduğu Time dergisinin dünyanın en etkili liderleri sıralamasında ilk sırayı Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva aldı. Brezilya Devlet Başkanını ikinci sırada bilgisiyar markası Acer şirketinin üst düzey yöneticisi (CEO) J.T. Wang, üçüncü sırada ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Mike Mullen ve dördüncü sırada ABD Başkanı Barack Obama izliyor.

Listede Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama altıncı sırada, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn yedinci sırada ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi sekizinci sırada bulunuyor.


Başbakan Erdoğan

Derginin internet sayfasında, etkili liderler liderler arasında 17. sırada yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak Pelin Turgut tarafından kaleme alınan bir yazı da bulunuyor.

Yazıda, Türkiye'nin 56 yaşındaki Başbakanı Erdoğan için "Müslüman", "sert konuşan" ve "eski bir futbol oyuncusu" gibi nitelemeler yapıldı ve Erdoğan'ın bir zamanlar sokaklarında çörek sattığı İstanbul'un 1994 yılında Belediye Başkanı seçildiği hatırlatıldı. Derginin yazısında, Erdoğan'ın konuşmaları yüzünden mahkemeler tarafından yargılandığı ve tutuklandığı, ama daha sonra eskisinden daha da popüler hale gelerek yeniden siyaset sahnesine döndüğü ifade edildi.

Time dergisi, "üç siyasi partinin 'İslami' eğilimleri nedeniyle kapatıldığını gören Erdoğan'ın, AKP'yi Batılı ve iş yapmaya öncelik veren bir platform üzerine 2001 yılında kurduğu ve 2003 yılında Başbakan olduğu" yorumunda bulundu.

Erdoğan'ın 2007 yılında bir kez daha Başbakan seçildikten sonra "bazen Müslüman dünyanın sözcülüğünü de üstlendiğini" kaydeden dergi, Erdoğan'ın İsrail'e yönelik eleştirilerini, Hamas ile temasa geçilmesi talebini ve ABD'nin İran'a yönelik yaptırım çağrılarına karşı duruşunu anımsattı.

Dergide, NATO'nun tek Müslüman üyesi olan, "canlı ve laik bir demokrasiye sahip" Türkiye'nin Başbakanı olarak Erdoğan'ın Türkiye'nin içinde yer aldığı çalkantılı bölgeyi yeniden biçimlendirme potansiyelinin olduğu da belirtildi.

Time dergisinin yayımladığı listede "liderler" bölümünde 25, "kahramanlar" bölümünde 25, "sanatçılar" bölümünde 25 ve "düşünürler" bölümünde 25 olmak üzere dünyanın toplam 100 en etkili ismi yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler