Erdoğan, "Dersim" adına sıcak bakmadı

Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Tunceli'nin isminin "Dersim" olarak değiştirilmesi talebini ilettiler. Başbakan Erdoğan'dan ise olumlu yanıt gelmedi.

Yayınlanma: 01.12.2009 - 13:58
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı temsilcilerini kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, heyet taleplerini Erdoğan'a ilettiler.

Edinilen bilgilere göre, toplantıda heyet, Tunceli'nin isminin "Dersim" olarak değiştirilmesini talep etti. Başbakan Erdoğan'da, "kısa orta ve uzun" vadede yapılması gerekenlere dikkat çekti ve bu konunun gündemlerinde olmadığını söylediği öğrenildi.

Heyet, görüşmede Seyit Rıza, Şeyh Sait Nursu'nun mezar yerlerinin bulunmasını da talep ederken, Dersim olaylarına yönelik Başbakan Erdoğan'ın tavrına teşekkür etti.
Erdoğan'da heyete siyasal ekolojik ve inanç değerlerini gözeterek talepleri yerine getireceklerini bildirdi.

Öte yandan, Erdoğan heyete "Alevi Açılımı" ile ilgili çalışmaların süratle devam ettiğini, ve Alevilerin beklentilerinin en uygun şekilde yerine getirileceğini söylediği kaydedildi.

Görüşmede, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz ve Alevi kökenli İstanbul Milletvekilleri Reha Çamuroğlu ile İbriham Yiğit'de hazır bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler