'Erdoğan hareket serbestisi kazanacak'

Türkiye uzmanı Prof. Henry Barkey, Türk uçağının düşürülmesinin, Başbakan Erdoğan'a Suriye politikasında daha hareket serbestliğini vereceğini öne sürdü.

Yayınlanma: 26.06.2012 - 09:27
Abone Ol google-news

ABD'deki Lehigh Üniversitesi'nden Türkiye uzmanı Prof. Henry Barkey, Financial Times gazetesince yayımlanan değerlendirmesinde Türkiye'ye ait F-4 uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin, Beşar Esad'ı defalarca iktidarı bırakmaya çağırmış olan Erdoğan'a, Suriye politikasında daha fazla hareket serbestisi vereceğini savundu. Barkey "Bu muhtemelen, Türkiye dahil, başka ülkelerin rejime karşı, isyancılara açıkça eğitim olsun, yada daha öldürücü ekipman sevkiyatı olsun daha da vuruşkan olacakları anlamına geliyor" dedi.

Buna karşın Barkey, F4 uçağının kaderinin, uçuşa yasak bölge ya da tampon bölge oluşturmak için Suriye'ye daha açık bir dış müdahalenin zorluğunu vurguladığı uyarısını yaptı. Barkey, "Hava sahanızı kontrol edemezseniz uçuşa yasak bölgeniz olamaz ve bu (Suriye'nin) hava sahasının savunulmakta olduğunu kanıtladı" dedi.

Henry Barkey, "Sayın Erdoğan itidaliyle opsiyonlarının sınırlı olduğunu anladığını ve hiç kimsenin Suriye içine girmek istemediğini gösteriyor" görüşünü savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler