Erdoğan: Meydanı edepsizlere bırakmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti ve medyayı eleştirdiği konuşmasında "Bizim edebimize güvenip kimse edepsizlik yapmaya kalkışmasın. Bu edepsizliğe de edepsizlere de meydanı bırakmayız" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 25.10.2015 - 18:55
Abone Ol google-news

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bize on yıllar boyunca küfürbazları sanatçı diye yutturmak istediler, bize tek sesli, tek renkli diktatörlerin karşısında el pençe divan duran medyayı, 'gazete budur, televizyon budur' diye yutturmak istediler. Bize birtakım örgütleri 'sivil budur, sivil toplum örgütü budur' diye yutturmak istediler, bize sahtekarları, şaklabanları, şarlatanları, insanların hem inançlarını, hem de alın terlerini sömürenleri 'din alimi budur, hoca budur' diye yutturmak istediler.

Kardeşlerim, geçen de açıkladım. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları bize bu şekilde anlattılar. İşte biz en başta bu kirli oyunu bozduk. Bu toprakların çorak olmadığını, bu toprakların tam tersine son derece bereketli olduğunu hem Türkiye'ye, hem dünyaya gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz."

"KOLLEKTİF SALDIRI"

Terör örgütleri isimleri ne olursa olsun, yeni Türkiye'ye saldırıyorlar. Ayrı ayrı değil birlikte saldırıyorlar. Ankara'daki saldırı kollektif bir saldırıdır. Bu ülkede özgür bir medya olduğu için yeni Türkiye'ye saldırıyorlar. Hepsinin aynı dili kullandığını görürsünüz. 

Bölücü terör örgütü, güvenlik birimlerimize karşı alçakça, haince saldırılar düzenliyor, bu ülkenin bir siyasi partisinin, hem de cumhuriyetle yaşıt olmakla, Atatürk'ün kurmasıyla övünen bir siyasi partinin genel başkanı çıkıp, 'PKK niye silah bıraksın' diyebiliyor. Dikkat edin, Pensilvanya medyası ile PKK medyası aynı dili kullanabiliyor. PKK ile DEAŞ aynı istikamet doğrultusunda hareket edebiliyor. Neden Çünkü hedefler aynı. Hepsinin de hedefi yeni Türkiye. Hepsinin de hedefi güçlü, büyük, diklenmeden dik durabilen, Filistin mücadelesini yüreklice savunan, 'dünya beşten büyüktür' diyebilen bir Türkiye.

"PKK İLE AYNI DİLİ KULLANIYORLAR"

Sanmayın ki bunlar bana, benim aileme arkadaşlarıma saldırıyorlar. Bunların hedefi millettir. Mısır'da da aynısını yaptılar. İstanbul'da Hilton arazisine el koymak isteyenler istedikleri olmayınca PKK ile aynı dili kullanabiliyor, teröre destek verebiliyorlar. Bunlar kendi rantlarını çıkarlarını düşünüyorlar. Bunun için de gerekirse PKK ile DEAŞ ile işbirliği yapabiliyorlar.

"KÜRT KARDEŞLERİM OYUNA GELDİ"

Kobani'de yalan söylediler. Kobani'den 200 bine aşın insanı biz misafir ettik, bombalardan koruduk. Ondan sonra benim bundan keyif çattığımı söyleyecek kadar ileri gittiler. Benim Kürt kardeşlerim de bu oyuna geldi. Onları çadır kentlerde Türkiyemizin değişik yerlerinde ağırlayan biziz. Ben güya Koba elden gidiyor demişim. Bu ifade Sayın Obama'nı ifadesidir. Bana söylediği ifade o. Biz kapılarımızı açtık. Peşmergeleri, Özgür Suriye Ordusu'nu topraklarımızdan Kobani'ye biz gönderdik. Ey Kürt kardeşlerim bu oyunu gel 1 Kasım'da boz. Bu oyuna gelme.

"TERÖR ÖRGÜTÜ DIŞINDA HERKES SUÇLU"

Devlet içinde devlet kabul etmiyoruz. Paralel yapı tanımıyoruz. MGK kararına aldık. Bu mücadeleyi sona kadar sürdüreceğiz. Hergün güvenlik görevlilerimize saldırılar düzenleniyor. Ama PKK medyası, paralel medyası ve Doğan medyası bunu saray yaptı diyor. Bunlara göre sadece terör örgütü masum, onun dışındaki herkes suçlu. 

Bizim edebimize güvenip kimse edepsizlik yapmaya kalkışmasın. Biz yalan söylemeyiz. Biz iftira üretmeyiz. Ama kusura bakmasınlar, bu edepsizliğe de edepsizlere de meydanı bırakmayız. Biz bu birbirine benzemezler korosunun bizi değil, Türkiye'yi hedef aldığını görüyoruz. Eğer meselenin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu düşünen varsa yanlış düşünüyorlar. Bunların meselesi Recep Tayyip Erdoğan değil. Bunların meselesi yeni Türkiye, güçlü Türkiye."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan  konuşmasına  "Onun için haftaya pazar çok önemli. Bizi bölmek isteyenlere, bizi parçalamak isteyenlere inanıyorum ki biz Rabia diyeceğiz." diyerek devam etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler