Erdoğan, Putin ile Suriye'yi görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan dün de ABD Başkanı Trump'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Yayınlanma: 30.05.2019 - 21:13
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

''Cumhurbaşkanımız görüşmede, Suriye rejiminin İdlib’in güneyinde ağırlıkla sivilleri hedef alan saldırılarında daha fazla can kaybının önüne geçmek ve sınırlarımıza yönelik artan göç riskini bertaraf etmek gerektiğini vurgulamıştır.

Cumhurbaşkanımız, İdlib’de bir an önce ateşkesin sağlanması ve akabinde siyasi çözüm sürecine yeniden odaklanmak gerektiğini kaydetmiştir. Cumhurbaşkanımız, ikili ilişkilerin olumlu gündemle ilerlediğini belirterek, G20 Zirvesi marjında Japonya’da Sayın Putin’le yapacakları görüşmede çalışmaların sonuçlarını değerlendirebileceklerini ifade etmiştir.''

KREMLİN'DEN AÇILAMA

Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin Kremlin'den açıklama yapıldı. Kremlin'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamada liderlerin, başta Suriye konusu olmak üzere İdlib'deki durumun istikrara kavuşturulması ve oradaki terör unsurlarına karşı etkili tedbirler için ortak çalışmaların artırılmasının önemine değindikleri belirtildi.

Ayrıca askeri teknik alanda işbirliği de dahil olmak üzere bir dizi ikili konuya da değinildiği belirtildi.

Erdoğan dün de ABD Başkanı Trump'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler