Erdoğan, Rasmussen ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'i Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul etti. Görüşmede, Kasım ayında yapılacak NATO zirvesi, Afganistan'daki Türk askerinin durumu gibi konuların yanı sıra Almanya-Türkiye maçı da görüşüldü.

Yayınlanma: 07.10.2010 - 12:14
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile 16.30'da yapması beklenen görüşmesi yoğun programı nedeniyle saat 17.00'de başladı.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da hazır bulundu. Rasmusen, Türkiye'ye yaptığı bu ziyaretin Kasım ayında yapılması planlanan NATO zirvesine ilişkin istişarede bulunak sebebiyle gerçekleştirildiği açıklamıştı. Görüşmede, bu zirvenin aynı sıra Türkiye'nin Kabil Merkez Bölge Komutanlığı'nda asker bulundurma süresinin bir yıl uzatılması kararı üzerine devam eden Afganistan operasyonu da gündeme geldi.
 

"Türkiye, Afgan halkına destek sağlayacak"

Erdoğan-Rasmussen görüşmesinde NATO Genel Sekreterliği Hazine Direktörü Jasper Vanr NATO'daki çalışmalar ile ilgili Erdoğan'a bilgiler verirken Türkiye'nin Afganistan'a verdiği desteğe teşekkür ederek, özellikle Afganistan'daki eğitim çalışmalarının çok fayda sağladığını ve devam etmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan ise, Türkiye'nin Afganistan halkına elinden gelen desteği sağlayacağını dile getirerek, "NATO'da devam eden yeni stratejik çalışmalar ve reform konusunu çok önemsiyorum. Türkiye bir müttefik olarak NATO'ya her türlü desteği verecektir" diye konuştu.
 

Ulusal maç yorumu

Başbakan Erdoğan ile Rasmusen arasındaki yaklaşık kısa görüşmede yarın oynanacak Türkiye-Almanya maçı da gündeme geldi. Rasmusen'in Almanya ile Türkiye maçını hatırlatması ve başarılar dilemesi üzerine Erdoğan, "Evet 2'de 2 yaptık inşallah 3'te 3 olur" dedi.

 

Havaalanında soruları yanıtladı

Rasmussen, Esenboğa Havalimanından ayrılırken gazetecilerin Türkiye ziyaretine ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye Afganistan ile ilgili bir özel mesajının olup olmayacağının sorulması üzerine de Rasmussen

''Diğer müttefiklere verdiğim mesajı, yaptığım çağrıyı Türkiye'ye de yapacağım"

dedi. Rasmussen, Afganların kendi ülkelerinde daha fazla sorumluluk alabilmesinin önemine dikkat çekerek, Afgan ordusuna eğitim veren daha fazla askere ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.


 

Türkiye ziyaretini Facebook sayfasında yorumladı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, sosyal paylaşım ağı "facebook"taki sayfasında, Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye ziyaretinin öncesinde "facebook" adresindeki sayfasında yayımladığı mesajında Rassmussen, NATO Genel Sekreteri olarak ziyarette bulunacağı Türkiye'de gündeminde birçok önemli başlık bulunduğunu belirtti.

Rasmussen mesajında ''Türkiye NATO için önemli ve Kabil insanının güvenliğini sağlamada mükemmel bir iş çıkarıyor. Türkiye'nin anahtar bir role sahip olduğu AB ile NATO arasındaki ilişkilerde gelişme görmek istiyorum. Hem AB hem de Türkiye esneklik göstermeli'' ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler