Erdoğan: Türkiye lafta stratejik değil
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazan'da açılışını yaptığı Ankara Lojistik Üssü'nde Küresel ekonomik krize rağmen Türkiye'de bu tür tesislerin açılmasının önemli olduğuna değindi. Erdoğan, Türkiye'nin artık lafta stratejik bir konumda olan ülke olmadığını söyledi.
Ocak 2009 tarihinde temelleri atılan ve Türkiye'nin Avrupa standartlarında ilk lojistik üssü olarak bilinen Ankara Lojistik Üssü ve Gümrük İdare Birimleri tesisinin açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, yaklaşık 400 bin metrekare alanda 2 bin 500 tır ve kamyonun ihtiyacına cevap verecek olan bu tesisin 4 bin kişiye de istihdam temin edeceğini söyledi. İstihdamda sıkıntının yaşandığı böyle bir dönemde bu adımın atılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Depoları gümrükleme alanları otel banka gibi bölümleriyle hatta tüm araçların bakım onarımlarıyla gerçekten kombine bir tesisin oluşmuş olması örnek teşkil ediyor. Bu tesis sadece Türkiye'nin değil Doğu-Batı arasında Asya-Arupa arasında taşımacılık merkezi unvanına da kavuşmuştur" diye konuştu.
Ulusal taşımacılık sektörünün yanında transit ülke olan Türkiye'nin uluslar arası taşımacılıkta da önemli bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi:
"Tarihi İpek Yolu geçmişte olduğu gibi bugün de önemini koruyor. Pekin ile Londra arasında Türkiye tam merkezde yer alıyor. Gereken altyapı yatırımlarını yaparak Türkiye'nin bu imkanını azami derecede kullanmamız ve milletimizin ülkemizin hizmetine sunmamız şart. Hükümet olarak bu vizyonla hareket ettik. Ulaştırma noktasında Türkiye'ye büyük yatırımları kazandırıyoruz. Marmaray'ın bitişiyle Londra'yı demiryolu ile Pekin'e bağlıyoruz. Boğazı denizin altından geçerek bu da halloluyor. Bunu raylı sistemle mümkün hale getirmemiz hem Marmaray ile hem Bakü Tiflis demiryolu ile Londra pekin demiryolu ulaşımını kesintisiz hale getiriyoruz. Türkiye artık lafta stratejik bir konumda olan ülke değil. Uygulamada stratejik konumda olduğunu ispat ettiği kadar lojistik önemini de şu yatırımlarla ortaya koyan bir ülkedir."
İlk etabı 100 milyon dolara mal oldu
Başbakan Erdoğan'ın ilk etabının açılışını yaptığı Taşımacılık sektöründe kamu ve özel girişimin ilk ürünü olan Ankara Lojistik Üssü'nde 80 firma faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 700 kişi çalışıyor. Projenin tamamlanmasıyla üste firma sayısının 400'e, çalışan sayısının da 4 bin kişiye ulaşması, 3 bin tır ve kamyon gün yoğunluğu olması hedefleniyor. 19 bin metrekare kapalı alana sahip üste 300 ofis, 2 restoran, 1 kafeterya içerisinde şoförlerin duş, tuvalet, terzi, çamaşır yıkayabilme gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal alanlar ile depolar antrepolar, tır parkı, akaryakıt istasyonu, tamir ve bakım üniteleri, ticari alanlar da bulunuyor.
Ankara Tır Gümrük ve muhafaza Müdürlükleri, Sanayi Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası gibi kamu ve özel kurum ve kuruluşların temsilcilikleri yer alıyor. 7 yüz bin metrekare yerleşim alanına sahip olan üssün, birinci etabı 100 milyon dolara mal oldu. Gelecek yıl faaliyete geçmesi planlanan ikinci etabın da 100 milyon dolara mal olması bekleniyor.
En Çok Okunan Haberler
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Araştırma: Olası bir savaşta Türkiye'nin kaybı ne olur?