Erdoğan'ın, Azerbaycan sitemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mayıs'ta Azerbaycan'a yapacağı ziyarette, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, sitem edecek. Açılması planlanan Ermenistan sınır kapısı ile ilgili gerek Türkiye'deki bazı çevrelerin ve Azerbaycan'ın yetkili ağızlarından yapılan yorum ve eleştirileri hak etmediklerini anlatacak.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 11:38
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan MYK'da, Erdoğan'ın Azerbaycan'a yapacağı ziyaret, Mayıs ayında başlayan il ve ilçe kongreleri, yeni seçilecek grup başkanvekilleri ve anayasa paketi değerlendirildi.

 

Millet "değişim" dedi

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, MYK toplantısında kabinede yaptığı değişiklikten anlattı. Erdoğan, 29 Mart yerel seçim seçimlerde çıkan sonuçların değerlendirildiğinde milletin, partilerine ve hükümetlerine "değişim" mesajı verdiğini ifade etti.

Erdoğan, bu değişimin başında da kabinede, teşkilatlarda ve parti yönetiminde yapılacak yeni atamaların olacağı, ilk değişimi de kabinede yaptıklarını söyledi. Erdoğan, MYK'da yapılan bu değişimden ve yapılacak değişikliklerden kimsenin alınmaması gerektiğini, bu değişimin bir bayrak yarışı olduğunu dile getirdi.

 

"Acele etmeyelim"

MYK toplantısında Sanayi Bakanı Nihat Ergün ve Adalet Bakanlığı görevlerine getirilen Sadullah Ergin'den boşalan grup başkanvekilliği de gündeme geldi. MYK üyeleri Erdoğan'a "kimi atayacaksınız?" diye sordular. Erdoğan ise "Acelemiz yok. Önce bir değerlendirelim. Kim uygundur, kimler öneriliyor talepleriniz var mı bir bakalım. Bunu sonra değerlendirelim" dediği öğrenildi.

Erdoğan'ın ayrıca yeni seçilecek grup başkanvekillerinin genç yetenekli ve bir tanesinin de kadın milletvekili arkadaşlarından olması gerektiğini vurguladığı ifade edildi.

Mayıs ayı başında başlayan il ve ilçe kongrelerin de gündeme geldiği MYK toplantısında Başbakan Erdoğan'ın hangi illere gideceği de konuşuldu. Erdoğan'ın, bazı illere il ve ilçe kongreleri bazında bazı illere 29 Mart yerel seçimlerin ardından teşekkür ziyareti de yapacağı ifade edildi.

 

"Anayasa çalışmalarına devam"

AKP'nin hukukçu kurmaylarının hazırladığı ve yaklaşım 20 maddelik anayasa değişikliği paketi üzerinde çalışmaya devam edilmesi kararının alındığı öğrenildi. Erdoğan'ın, bazı bakanlıklardan gelen önerilerin yeniden değerlendirilmesini istediği ve yaklaşık 20 maddeden oluşan değişikliği fazla bulduğu, acil ve gerekli olan düzenlemelere ağırlık verilmesini istediği kaydedildi.


"Azerbaycan'a sitem"

Başbakan Erdoğan 16 Mayıs'ta Azerbaycan'a yapacağı ziyaret hakkında MYK üyelerine de bilgi verdiği ifade edildi. Erdoğan, Ermenistan sınır kapısının açılmasıyla ilgili gerek Türkiye'de gerekse Azerbaycan'da bu konunun fazla abartıldığını dile getirdiği kaydedildi. Erdoğan, Ermenistan konusunda Azerbaycan'ın fazla ve gereksiz bir tepki gösterdiğini anlattığı toplantıda, aynı duygularını Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e de anlatacağını söyledi. Erdoğan, Türkiye ve Hükümetinin Azerbaycan'ın bu yaklaşımından dolayı üzüldüklerini de Aliyev'e aktaracağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler