'Erdoğan'ın Dersim özrü mantıksız'

Alman basını, Başbakan Erdoğan'ın "Dersim katliamı" için özür dilemesine ilişkin, "Erdoğan'ın açıklamaları aynı zamanda mantıksız. Çünkü o bu açıklamaları yaptığı sırada ordu tıpkı Dersim olayları dönemindeki gibi özerklik isteyen Kürtlere yönelik operasyonlar düzenliyor" yorumunu yaptı.

Yayınlanma: 25.11.2011 - 10:41
Abone Ol google-news

Alman Märkische Oderzeitung gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim özrünü, "Eğer bir Türk Başbakan özür diliyorsa, o zaman kulak kabartılır. Böyle bir durumda hemen akla neredeyse yüz yıl önce yüz binlerce Ermeni'nin öldürülmesi geliyor. Ancak Erdoğan bunun için özür dilemedi" şeklinde yorumladı.

'Onun dilediği özürler bile siyasetle yakından ilintili'

"Konuşan, bölgenin öncü gücü olmak için çabalayan Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan. Onun dilediği özürler bile siyasetle yakından ilintili" diyen gazete, Erdoğan'ın televizyondan yaptığı açıklamada, Kürtler'in öldürülmesi nedeniyle özür dilemesinin olayların Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün döneminde vuku bulması nedeniyle "şaşırtıcı" olarak değerlendirdi.

Deutsche Welle'nin yansıttığı haberde, "Erdoğan'ın sözleri daha çok muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Atatürk'ün partisini hedefliyor olsa gerek. O dönemin kurbanları üzerinden siyasi yarar sağlamak bir cürümdür" görüşüne yer verilerek şu ifadeler kaydedildi: "Erdoğan'ın açıklamaları aynı zamanda mantıksız. Çünkü o bu açıklamaları yaptığı sırada ordu tıpkı Dersim olayları dönemindeki gibi özerklik isteyen Kürtlere yönelik operasyonlar düzenliyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler